Am lucrat in functia de casier la o casa de ajutor reciproc vreo patru ani. Mentionez ca in urma cu cativa ani am fost internata in spital cu probleme psihice (psihopatie). La angajare la CAR, nu mi-au cerut sa fac testul psihologic. Dupa vreo patru luni de la angajare am inceput sa observ ca imi lipseau bani din gestiune. I-am spus contabilei, iar ea m-a pus sa modific registrul casei. Intre timp au inceput sa lipseasca din ce in ce mai multi bani din casierie. Casieria nu era asigurata, iar cand ieseam afara nu incuiam casa de bani, greseala mea, dar nu imi inchipuiam ca se atinge cineva de bani, fiind trei angajate. Acum vreo doi ani m-am trezit cu o citatie sa ma prezint in calitate de inculpat pentru delapidare la politie. Mentionez ca nu am mai facut registrul casei, pentru ca aveam iar probleme medicale. Dupa ce mi-au dat lichidarea in care scria ca nu sunt datoare la ei cu nimic, m-am angajat in alta parte, de unde amiesit la pensie pe caz de boala. Am fost trimisa si la IMl, de unde a reiesit ca sunt bolnava de mult timp. Vreau sa va intreb, la ce ma pot astepta? La inchisoare?
sunt de parere ca doar un avocat va poate ajuta si in acelasi timp va va scuti de chinul de a trece prin instanta.
luati legatura cu un avocat, inmanatii citatia si se va ocupa el sa afle stadiul dosarului si ce mai trebuie facut .
In astfel de cazuri poate fi condamnata o persoana care nu se stie clar daca este sau nu vinovata ( in mod cert), dar instanta are posibilitatea de a motiva corespunzator hotararea de condamnare.
Inca din faza de urmarire penala trebuie sa va aparati tare si fara avocat ales nu cred ca aveti sanse.
Buna ziua,
Am primit o ordonanta de la parchetul sectorului 4 prin care s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala a mea, "sub aspectul savarsirii infractiunii prev. de art. 215 prim al. 1 din CP cu aplicarea art. 41 alin. 2 CP intrucat exista o cauza care inlatura caracterul penal al faptei".
- dar civil nu pot raspunde, prin faptul ca s-a delapidat o suma importanta de bani prin cecuri (falsificare de catre contabil)? Mi se pune sechestru pe casa?
Va multumesc.
Ordonanta pronuntata de catre parchet va absolva de responsabilitatea faptei sub incidenta careia a-ti fost cercetata.
Atata timp cat ,a-ti fost scoasa de sub urmarire penala,nu vi se pune sechestrupe casa.
Referitor la partea civila,aveti stiinta a se fi formulat plangere impotriva dvs?
Delapidare
wwwww
sint cercetata penal pt o delapidare de 150000.am avut un control de la primarie, au constatat ca reg de casa nu rea intocmit de mai multe luni, au incarcat ... (vezi toată discuția)