avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amanarea aplicării pedepsei .
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amanarea aplicării pedepsei .

Buna seara ! Intrebarea mea este:
Astazi am avut sedinta de judecata pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice. Solutie: Amanarea aplicării pedepsei Pronuntata in data de 2016-11-09
Intrebarea mea este: Permisul il voi primi inapoi?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: DerekA , utilizator 15:44, 22 Decembrie 2016
Cu hotararea definitiva mergeti sa va ridicati permisul, nu vad sa aveti stabilita obligatia sa nu conduceti.
Am gresit eu. Mi-a venit copia minutei . Chestia cu hotararea definitiva + dovada fara drept de circulatie am inteles-o. Ma duc cu ele la sectia de politie rutiera pentru restituirea permisului.
Cele 10 zile de apel se calculeaza de la data instantei ( 09.11.2016 ) ori de la primirea copiei minutei (17.11.2016) ?
Cat mai dureaza pana la sosirea hotararii definitive daca trec zilele acestea?
De la comunicarea copiei minutei curge termenul.
Au trecut 20 de zile de la instanta. A sosit copia minutei apoi cea definitiva. Am fost la politia rutiera am intrebat in legatura cu permisu, mi s-a cerut copie dupa hotararea definitiva , dovada , buletin + sa fac nu stiu ce cerere. Mi-a spus domnul de la politie ca imi trebuie stampila de hotarare. Am fost la judecatoria pentru stampila dar mi s-a spus ca dupa 29( am platit timbrul verde etc). Ma duc luni si sper sa o primesc sa nu mai alerg iar. Intrebarile mele sunt :
-daca a venit hotararea definitiva de ce mai trebuie sa mai treaca alte 10 zile pentru stampila?
-permisul mi-l inmaneaza pe loc sau iar trebuie sa astept?
Cei de la legalizarea trebuia sa va stabileasca o data cand sa mergeti sa ridicati actele, probabil nu ati fost dvs atent, taxa de 5 lei pe care ati platit-o este taxa judiciara de timbru, nu timbru verde.
La fel si la politie, depuneti actele si o sa va informeze cand primiti permisul.

Alte discuții în legătură

Explicatii sentinta pronuntata Fofy Fofy Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 1 şi 4 C.p.p. raportat la art. 83 C.p. stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare în sarcina inculpatului X pentru ... (vezi toată discuția)
Salutare, am primit soluția la dosar..mi se anulează permisul? ... Madalin BCM Madalin BCM Salutare, am primit soluția la dosar..mi se anulează permisul? Tip solutie: Amânarea aplicării pedepsei Solutia pe scurt: Stabileşte în sarcina ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis conducere Rhadoo1986 Rhadoo1986 Buna seara, Am tot incercat sa gasesc un raspuns recent la speta mea, un raspuns care sa ia in considerare modificarile (desele modificari) aduse legislatiei, ... (vezi toată discuția)