avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retragerea plangerii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retragerea plangerii

Buna. As avea o intrebare! Fost prietena a chemat politia in timp ce eu imi puneam lucrurile in masina! Spunea ca am intrat cu chei furate in timp ce locuiam acolo de 2 ani! Aveam si ajutor/am ajuns toti 3 la politie si ne-au facut dosar ! Ce putem face? Va rog ajutati-ma! Spuneau ca putem fi inchis 2 luni!
Cel mai recent răspuns: vargadm , utilizator 07:06, 14 Noiembrie 2016
Ce as putea face?
Ati fost la politie? De ce infractiuni sunteti acuzat in concret?
Va acuza de violare de domiciliu sau ca ati furat ceva?
Violare de domiciliu
Incercati sa ajungeti la o intelegere sa-si retraga plangerea.
puteti solutiona situatia amiabil cu ajutorul unui mediator, infractiunea de violare de domiciliu intrand in sfera infractionilor mediabile.

Cu alte cuvinte un mediator va lua legatura cu prietena si veti putea negocia o intelegere amiabila care va avea ca efect inlaturarea raspunderii penale pentru cei care au participat la fapta, daca fiecare solicita medierea si persoana vatamata se intelege amiabil prin mediator, cu fiecare din ei. Totul depinde de mediator dar si de ce anume vrea persoana vatamata, ce urmareste si cum poate fi analizata o intelegere la aceasta situatie.

Alte discuții în legătură

Patrundere in locuinta cristinutza31 cristinutza31 Zilele astea fostul meu prieten a patruns in curtea si in casa unde locuiesc si a spart cateva lucruri care erau cumparate de el.Eu nu am fost acasa in acel ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma sa incadrez si eu o fapta comisa la o infractiune! Arabela_01 Arabela_01 Buna ziua, In urma cu aproximativ un an, un prieten de-al meu a avut o cearta cu mama lui si datorita acestei dispute a ales sa plece de acasa. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Furt calificat sau furt cipiadam cipiadam va salut.am si eu un prieten care a facut o tampenie si akum nu stie ce il asteapta.sa va lamuresc putin....el are aproape 40 de ani si cazierul lui este curat ... (vezi toată discuția)