avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... va face puscarie pt. asta? ajutati`ma va rog mult.am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

va face puscarie pt. asta? ajutati`ma va rog mult.am nevoie de raspunsuri

Off...nu stiu cum sa incep...
Anul trecut prietenul meu si`a cumparat un motor(mentionez ca nu avea permis de conducere)...Exact in ziua aceea ne`am certat, asa ca s`a decis sa iasa in oras cu un prieten cu motorul.Zis si facut...au plecat spre discoteca iar la o intersectie o masina le`a iesit in cale.Aveau cam 70-80 km/ ora. Prietenul meu a pus frana cand a vazut ca masina le iese in cale si a incercat sa evite accidentul. De evitat l`a evitat , insa motorul s`a rasturnat si au cazut amandoi pe sosea. Prietenul meu era singurul care avea casca si s`a ales doar cu julituri, insa celalalt nu avea casca si a cazut direct in cap. A intrat in coma apoi in moarte cerebrala si...a murit.
Acum dupa un an de zile trebuie sa se prezinte la tribunal pt. judecata si mi`e tare frica sa nu faca puscarie. El spera sa`i dea cu suspendare p. ca desi s`ar cam numi omor din culpa...nu se poate spune ca e asa...ca doar era cel mai bun prieten al lui...si n`a vrut sa se intample asa...Nu i`a dat el cu cv in cap :(
Nu are antecedente. E la prima abatere.

Credeti ca va primi cu suspendare sau v`a trebui sa faca puscarie?

Parintii baiatului decedat nu vor sa faca recurs pt. ca au inteles ca nu e vina lui.

Ce credeti? Mi`e tare frica.
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2009
R.amonica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 08:21, 31 August 2009
adriantot a scris:

Nu cumva sunteti vinovata si dv care ati avut o cearta cu prietenul si asa cum ati spus , in urma acesteia a urcat pe motor fara permis si a omorat un om!?


Domnule Adrian.....care ar fi incadrarea juridica in acest caz? De ce este vinovata domnisoara daca prietenul ei a facut accident? de ce este vinovat un om , daca un semen nu are control asupra reactiilor sale? #-o
M-am referit la o vina morala. Prietenul fetei a urcat pe motor dupa o cearta cu fata. Asa cum spunea cineva, acesta-l va avea pe constiinta toata viata pe cel decedat, chiar daca el nu va executa o zi de detentie. Daca pleca singur si deceda chiar prietenul fetei in acest accident , oare fata nu ar fi fost chinuita toata viata ca nu l-a oprit , ca s-a certat cu el ? Ca dupa cat se vede-l iubeste si sufera pentru el daca ar fi condamnat si ar fi suferit cu atat mai mult daca ar fi decedat.
Eu doresc sa aiba bafta in instanta si sa scape cu suspendare ca poate e suficient prin ce trece si o fi invatat pentru tot restul vietii ceva din asta.
eu nu cred ca fata are vreo vina . Daca am crede acest lucru, am atribui vina exact cui nu trebuie. Fata nu ar fi putut anticipa ce o sa urmeze. a fost destinul . Prietenul fetei a gresit , nefiind suficient instruit , neavand permis, casca , sunt de parere ca i-ar fi putut-o da prietenului, l-ar fi ferit de la moarte. Consider ca atunci cand luam pe cineva cu noi in masina, pe motor sau in orice alt mijloc de transport, ar trebui sa avem in primul rand grija acelei persoane . In special in aceasta situatie in care el nu avea nici permis. Sa zicem , a fost ucidere din culpa , insa eu zic ca poarta vina pentru ca l-a luat cu el pe motor , stiind ca nu are instruirea necesara, obligatoriu ar fi trebuit sa aiba o casca si in nici un caz sa ii permita sa se urce fara casca. Ar fi putut apoi sa conduca cat mai prudent, si pe artere de circulatie unde traficul nu era atat de mare, in special , repet, ca stia cate nereguli exista in ecuatia acestei plimbari pe motor. Va lua probabil ceva cu suspendare , ca asa se intampla dregula in astfel de cazuri , insa , pacat este pentru tanarul care si-a pierdut viata. Nici o pedeapsa cu executare nu s-ar putea compara cu suferinta familiei tanarului.
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2009
ContSters47264, utilizator
Depinde de constiinţa lui ! tatal meu a murit nevinovat in urma unui accident iar autorul omorului nu a suferit nici ca şi când ar fi omorât o vrăbiuţă (este poliţist şi are "caracterul călit"!)
M`as fi considerat vinovata intradevar daca in ziua aceea nu as fi incercat sa ma impac cu el...Dumnezeu stie cate telefoane i`am dat si nu mi`a raspuns...si m`as fi dus la el ca nu`mi raspundea insa in ziua aceea eram cu parintii la tara. Deci nu cred ca sunt vinovata din cauza asta. Apoi seara cand s`a intamplat o colega a mea avea majoratul si daca el nu era asa de incapatanat si orgolios (cele mai mari defecte ale lui) nu pleca cu baiatul ala ci venea cu mine la petrecere. Si`a dat insa seama prea tarziu. Am fost a 2 a persoana pe care a sunat`o , dupa mama lui, cand a facut accident.

Acum insa nu mai conteaza asta. Eu sper doar sa`i dea cu suspendare pt ca trebuie sa se prezinte in instanta pe 24 septembrie iar pe 1 octombrie ar trebui sa intram si noi in primul an de facultate. Suntem de aceeasi seama , am fost la acelasi liceu si ne`am hotarat sa plecam la facultate in acelasi oras numai sa fim amandoi. Avem atatea planuri...:sorry:

Alte discuții în legătură

Accident rutier I.Moldovan I.Moldovan In urma cu 5 zile am avut un accident rutier.Eu am fost cel care a cauzat accidentul,neacordand prioritate unui motociclist.Motociclistul, in urma accidentului ... (vezi toată discuția)
Accident (vatamare corporala din culpa + deces) ContSters430884 ContSters430884 Buna ziua , sunt nou si sper ca am postat unde trebuie ! Am avut nefericitul accident in 10 mai , mergeam printr-un cartier de romi cu viteza de ~70 si de dupa ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpă: am provocat un accident rutier în urma o persoană a decedat iar alta a fost rănită. care sunt șansele să primesc o condamnare cu executare? Vykut Vykut Bună ziua. Am provocat un accident rutier în urma cu câteva luni de zile de unde a rezultat o persoana decedata și o persoana rănită. Am depășit pe ... (vezi toată discuția)