avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu platesc ce stabileste instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu platesc ce stabileste instanta

Sa spunem ca pierd un proces pe civil ,o firma m-a dat in judecata sa le dau o suma de bani ,eu nu am beneficiat de serviciile lor,ce se intampla daca nu platesc datoria catre firma respectiva stabilita de instanta?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 23:11, 13 Noiembrie 2016
georgianaurian a scris:

Daca nu aveti si nu veti avea bunuri mobile, imobile si/sau venituri nu va avea cum sa va execute.

Asta pentru moment. Si nici nu va ajunge la "inchisoarea datornicilor", ca in Anglia perioadei Victoriene. :)
Dar, datoria, este drept de proprietate pentru celalat, drept care, ca si crimele impotriva umanitatii, este imprescriptibil. Deci firma, daca va avea grija "sa-i aminteasca" datornicului de datorie, din cand in cand, ca sa nu intre in prescriptia fiscala, acesta va trebui sa aiba grija sa nu castige nimic pana la sfarsitul vietii.
Nu stiu cum va arata forma promulgata, daca..., a legii falimentului personal.
Și dacă câștigă oficial bani, dar suma este în jurul valorii a 50% din salariul minim pe economie, nu poate fi executat(de ex. dacă lucrează 4 ore).
Și dacă se pensionează cu pensia socială de 400 lei(chiar și 62 lei peste), nu va putea fi executat.
Depinde cât de mare e datoria, și dacă se merită să faci un asemenea sacrificiu, deoarece pentru o sumă de până la 10.000 lei nu prea se merită.
Mai cântărește și dacă e pe drept acea datorie, că dacă e umflată artificial la care se pot adăuga cheltuieli de judecată urmate de taxe de executare..., s-ar putea să recurgă la această formă de protest măcar ca formă de răzbunare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic al unui srl -dator oskark oskark Buna seara, incerc din rasputeri sa gasesc pe cineva care sa imi dea un raspuns la o simpla intrebare. Cum pot recupera o datorie (suma de bani data cu ... (vezi toată discuția)
Datorie nerecuperata, conversatii scrise Cristinada Cristinada Buna seara, as dori sa stiu daca am destule probe pentru a putea recupera datoria. Daca da, ma sfatuiti sa actionez in instanta sau sa contractez o firma de ... (vezi toată discuția)
Telefonia mobila si prescriptia word12 word12 buna la voi si ma bucur ca existati..! acum cam 5 ani am avut abonament la [editat] si mi-a venit sa platesc cam 660 ron,dar eu nu am vb de respectiva suma si ... (vezi toată discuția)