avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Poze de la nunta transformate in blog
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Poze de la nunta transformate in blog

Salut,

Tocmai am aflat ca fotograful de la nunta a facut un blog in care a pus poze de la nunta mea. Eu nu doresc sa am asemenea poze personale disponibile oricui.

Am dreptul sa ii cer sa le dea jos? Daca nu vrea, se poate face ceva? Probabil ca "i-am dat voie" in contract, nu am verificat, dar mi se pare absurd sa nu am acest drept.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: nupotsaspun , utilizator 13:10, 3 Martie 2017
De obicei este este o suma fixa sau un procent din suma totala a serviciilor care se plateste in plus pentru un acord de confidentialitate. Cel mai bine ar fi sa luati legatura cu fotograful si discutati despre acest aspect.
Nu am studiat amănunțit acest aspect dar regulile generale de drept ar trebui sa prevaleze în condițiile în care nu mai este de acord.

Dreptul la imagine se vinde.
Dacă nu exista vânzare discuțiile juridice pot fi foarte controversate...pentru ca exista un contract.

Sfatul meu este sa apelați la avocat ca sa ii facă o notificare oficiala.
Avocatul ar putea sa și studieze cazul.

Jurisprudența străină ar putea ajuta.
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna,
Referitor la pozele de la nunta, eu inainte de a semna contractul, am specificat clar ca nu vreau ca nicio poza sa apara pe undeva. In afara de pozele cu decoratiuni, sau altele, care nu includ persoane, nu are voie sa foloseasca nimic. I-am cerut modificarea contractului, si inclusiv brutul inregistrarilor. Domnul a modificat, si noi am semnat contractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicare fotografie fara acordul autorului ioanon ioanon Pot actiona in instanta detinatorii unui site care mi-au preluat/postat o fotografie fara a-mi cere acordul (drept de autor al respectivei imagini)? As avea ... (vezi toată discuția)
Fotograf profesionist, am prestat servicii la o nuntă iar după predare am fost amenințat deși am executat în întregime contractul. cum mă pot proteja? bobemihai bobemihai Buna ziua. Am o mica problema dar care imi da batai de cap. Ca fotograf de evenimente am fost solicitat pentru o nunta in zona Pantelimon Bucuresti. La ... (vezi toată discuția)
Important!! bună ziua! În luna august a avut loc nunta mea, am apelat pentru ... Marina Miki Marina Miki Bună ziua! În luna august a avut loc nunta mea, am apelat pentru serviciile foto-video la un fotograf. Am semnat un contract pe care el nu mi l-a respectat ... (vezi toată discuția)