avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incalcarea drepturilor tatalui si interesul superior ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incalcarea drepturilor tatalui si interesul superior al minorului

Buna ziua,numele meu e George si va descriu cazul meu:
in urma unei actiuni de divort formulata de catre fosta sotie(reclamanta),am hotarat desfacerea casatoriei prin acord,urmand ca autoritatea parinteasca asupra minorului sa fie exercitata de ambii parinti,locuinta minorului sa fie stabilita la mama,cu obligarea mea la plata unei pensii de intretinere lunare in cuantum de 200 lei in favoarea minorului si incuviintarea legaturilor personale cu minorul...aceste aspecte s-au stabilit in sedinta publica din 22.09.2015 la jud.Craiova,urmand sa se dea pronuntarea sentintei la urmatorul termen in data de 19.01.2016.
La termenul din data de 19.01.2016,eu (paratul)am ramas acasa cu minorul la domiciliul meu,acesta acuzand o forma de raceala,dar am fost reprezentat de avocat....
CONSECINTA:instanta nu mi-a aprobat incuviintarea legaturilor personale cu minorul ,citez:"dat fiind faptul ca PARATUL nu a fost prezent la ultimul termen de judecata si nu a reusit sa faca dovada absentei motivate la acest termen,in cauza,operand dispozitiile art.921C.p.c.,raportat la art.922 C.p.c.
La data de 20.01.2016,am depus cerere de completarea dispozitivului sentintei civile nr.518/2016 a judecatoriei Craiova,iar in sedinta publica din 23.02.2016 unde ne-am prezentat eu (petent) asistat de avocat si avocata intimatei,am concordat in fata judecatoarei in privinta completarii dispozitivului cu cererea mai sus mentionata.
Consecinte:cererea de completare dispozitiv formulata de petent respinsa,gasindu-si aplicarea dispozitiile art.921c.p.c.
Cu aceasta ultima hotarare in mana,fosta sotie a incercat in toate modurile sa obstacoleze orice forma de relationare cu minorul,netinand cont ca autoritatea parinteasca s-a stabilit a fi exercitata in comun de ambii parinti,de gradul de atasament al minorului fata de tata care o deranja cel mai mult,baietelul suferind foarte mult si plangand intotdeauna de cate ori am avut ocazia sa-l intalnesc(la gradinita sau in scara blocului unde locuia mama acestuia)cand ne desparteam,in plus mama are acelasi domiciliu pe buletin ca si mine insa aceasta il tine pe copil la domiciliul de resedinta,in wekend sau in vacante nu i-a permis copilului sa vina acasa la "noi" in prezenta mea, locuind cu acesta la nici 70 metri distanta la parintii acesteia(fostii mei socri) in pofida dorintei copilului de a veni acasa unde are toate conditiile si a fost obisnuit de la varsta de 2 anisori,acm avand 5 ani jumatate,SI TOATE ACESTEA SI NU NUMAI PENTRU O DECIZIE GRESITA(CONSIDER EU)A UNUI JUDECATOR...
Am lasat sa se scurga acest timp de la ultima hotarare pana in prezent,ptr,a vedea cat de importanta este relatia tata-fiu pentru copilul nostru d.p.d.v.al mamei,care nu facea altceva decat sa-mi reproseze ori de cate ori aveam ocazia sa ma intalnesc cu fiul meu,ca nu scrie nicaieri incuviintarea legaturilor personale cu minorul in hotarare.
Ptr toate aceste considerente negative ptr cresterea si educarea copilului meu ,am formulat din nou actiune ptr stabilirea legaturilor personale cu minorul care nu stiu ce deznodamant v-a avea,dar nu ma impac deloc cu ideea de a -mi fi fost incalcate drepturile mele si ale copilului care a suferit si sufera in continuare de catre o judecatoare vazand continutul art.921c.p.c. in care nu ma regasesc .
Intrebarea mea este:POT SA CER DAUNE MORALE PTR MINE SI FIUL MEU IN ACEST SENS,SI DACA DA CUI SA MA ADRESEZ?
Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 14:23, 22 Noiembrie 2016
gi-jane2 a scris:

ce legatura vedeti dvs intre gradinita prin director si educatoare si art 379 ?

directoarea-educatoarea a chemat un echipaj de poliție împotriva tatălui, și și astfel au reținut copilul care le-a fost încredințat să-l aibă în grijă.
Dacă l-au evacuat cu poliția, au săvârșit o infracțiune în contra familiei, cum este prevăzut în alin. 1, pentru că au reținut copilul.
Art. 401 nu are nici o legătură cu școala/grădinița.
Nu trebuie să ceri prin instanță să mergi la școală să-ți iai copilul și să-l conduci acasă.
Iar în lipsa unui program, nu are limită în privința legăturilor personale cu minorul.
`
P.S. am observat că omul nu știe ca are dreptul prin lege, și crede greșit că judecătorul dă drepturi și legi.
Trebuia să ceara în instanță <stabilire modalitate exercitare legături», și nu încuviințare legaturi.
Hai să nu fabulăm! Nu am fost acolo să auzit conversaţia, nu acuz pe nimeni, există un regulament de ordine interioară în grădiniţe şi şcoli, care , dacă e conturbată din exterior, este normal să fie chemată poliţia să restabilească ordinea.
În Franţa, de ex. însoţitorii îşi lasă copiii la poarta, unde sunt preluaţi de personal care-i conduce la clasă. În dreptul numelui fiecărui copil, sunt trecute persoanele cărora li se poate preda copilul, după terminarea orelor de curs, tot de la poartă. Nimeni nu stă la discuţie dacă vine altcineva , care nu e pe listă.
Îmi pare rău pentru tătic, trebuie să insiste să se rezolve cât mai repede situţia, printr-o sentinţă a instanţei.
În instanţă, cereţi şi posibilitatea preluării copilului de la instituţia de învăţământ.
Notificati gradinita la faptul ca aveti custodie comuna asupra minorului si atasati decizia. De asemenea notificati ca daca se mai incearca obstructionarea legaturilor cu minorul asupra caruia aveti custodie comuna le faceti plangere penala la politie, nominal si plangere la inspectorat. De asemenea puteti solicita in scris la adresa de mail..... informatii despre minor.
@George
Dapix v-a spus ce drepturi legale aveţi, nu trebuie să fiţi supărat pe judecător. Referitor la păţania de la grădiniţă, o clarificaţi cu o simplă cerere. Personalul de la grădiniţă a fost dezinformat de mama copilului, nu poa. Un model:
Domnule(doamnă) Director,
Prin prezenta înștiințare, subsemnatul, ………………………, tatăl minorului………., vă aduc la cunoştinţă că, în conformitate cu prevederile Noului Cod Civil privitoare la Autoritatea Părintească în vigoare din data de 01-octombrie-2011 şi cu prevederile LEGII 272/2004, aşa cum a fost modificată prin LEGEA 257/2013, și republicată în martie/2014, Autoritatea Părintească asupra minorului este exercitată în comun deşi noi părinţii suntem separaţi iar minora este găzduită de mamă. Prin urmare, orice decizie importantă privitoare la minorul…………….., trebuie să fie luată cu acordul ambilor părinţi.
Deoarece PRIN PREZENTA instituţia dvs. a fost notificată cu privire la faptul că autoritatea părintească este exercitată în comun iar între noi părinţii există divergenţe privitor la deciziile legate de creşterea şi educarea minorului, beneficiez de prevederile Art. 503 din Noul Cod Civil, Alin. (1): "Părinții exercită împreună și în mod egal autoritatea părintească"(custodia comună), împreună cu Art. 483 din Noul Cod Civil, Alin. (3): "Ambii părinți răspund pentru creșterea copiilor lor minori", coroborate și cu Art. 36 din LEGEA 272/2004 republicată în martie/2014, Alin. (5): "Ambii părinți, indiferent dacă exercită sau nu autoritatea părintească, au dreptul de a solicita și de a primi informații despre copil din partea unităților școlare, unităților sanitare sau a oricăror altor instituții ce intră în contact cu copilul", și același art.Alin. (1): "Ambii părinți sunt responsabili pentru creșterea copiilor lor". În încheiere, vă asigur de toată cooperarea mea, având disponibilitatea de a vă pune la dispoziție orice informație pe care o veți considera utilă.
Data: ………………..Nume ………………. Semnătura……………..
Domnului Director/Directoare a ………………….
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2016
petricadracea, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimatul tata nu are program cu luarea la domuciliu din cate inteleg. Daca nu este trecut pe lista persoanelor care pot lua copilul de la gradi, nu poate fi obligat nimeni sa-l dea. Este nevoie de acordul mamei. Nu dam copiii oricui dupa terminarea programului. Eu am inteles ca acesta nu s a dus sa ia copilul la finalul programului, ci la pauza dinainte de culcare, deci intentii curate nu avea. Daca in fiecare zi copilul sta pana la ora 16:00 nicio educatoare nu-l va da cuiva care vine la 12:30 daca nu au fost anuntate inainte. Cum ar fi sa te duci la finalul programului sa iei copilul si sa ti se spuna ca a plecat la 12 cu cineva. Poate acel tata vine doar o data la 100 de ani....

Alte discuții în legătură

Custodie Marilena1987 Marilena1987 Buna ziua.. am un baietel de 1an si 5 luni cu prietenul meu.. nu suntem casatoriti.. baietelul poarta numele tatalui.. daca ar fi sa ne despartim ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Legatura cu copilul minor. lucyfer lucyfer Buna dimineata ! Doi tineri traiesc impreuna,fara sa fie casatoriti legitim,dupa un an apare un copil iar cand copilul face 3 ani,mama se cupleaza cu alt ... (vezi toată discuția)
Program de relații personale. cât de legale sunt programele de vizitare și dacă minorul are dreptul să aibă relații personale cu părintii nerezidenți și in afara acestui program ? CUSTODIAN CUSTODIAN Vă rog să mă ajutați și să mă lămuriți dacă se poate. Nu am găsit nimic pe această temă. De ceva timp nu fac altceva decât să mă gândesc la ... (vezi toată discuția)