avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere dupa divort

Buna ziua,

As vrea sa intreb daca stie cineva vreo lege prin care sotul este obligat sa intretina sotia, dupa divort, daca aceasta este somera. Metinonez ca sotul meu lucreaza in strainatate, legal, si castiga foarte bine.
Eu am auzit acum 3 luni de aceasta lege, dar nu stiu daca se aplica.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Consilier juridic Dana Maxim , Mediator 23:11, 31 August 2009
Raspunsul este NU, deoarece nu sunteti în imposibilitate fizică de a munci, faptul ca sunteti în somaj nu vă conferă acest drept la acţiune.
Mai mult, acest drept îl poate obtine numai soţul care nu s-a făcut vinovat de desfacerea căsătoriei şi numai în primul an de la desfacerea casatoriei. ;)
Ultima modificare: Luni, 31 August 2009
Corina Capotã, Avocat
acest drept nu se aplica in cazul dvs. deoarece sunteti apta de munca .Pe deasupra sunteti somera , deci aveti un venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul de o persoana cu handicap gradu i (grav) RoxanaDraghici RoxanaDraghici Buna ziua, In urma cu doi ani sora mea (casatorita si cu un copil) s-a imbolnavit grav- i-a aparut o tumoare la cap. A suportat doua operatii, iar la a doua ... (vezi toată discuția)
Re: ref.divort iulia20 iulia20 Stimata dna AVLIL, Iata cat de ciudata e viata si ce bine ca exista aceasta minunata inventie INTERNETUL. Eu sunt sotia \"d-lui\" stefan_al. Ghilimelele ... (vezi toată discuția)
Divort !!! iulia20 iulia20 Buna ziua. Va rog frumos, poate sa ma informeze cineva daca pot solicita daune morale intru-un proces de divort (fara copii si fara partaj ) in situatia in ... (vezi toată discuția)