Buna ziua,
Am mare nevoie de un sfat si o indrumare.Socrul meu a decedat de 10 zile.In timpul vietii a incheiat un contract de vanzare -cumparare cu uzufruct viager cu un nepot ,pentru casa ,anexe si terenuri.Acum ,nepotul cu mama lui ne solicita cheile de la casa ,poarta fara sa ne lase sa luam bunurile .Astazi am introdus si actiunea de succesiune inclusiv pe bunuri.Intrebarea mea este: avem termen de scoatere a bunurilr din casa?asteptam succesiunea?9sunt doi mostenitori,socrul are doi copii)Ne ameninta ca pune lacat pe casa cu tot cu bunuri.Ce trebuie sa faca sotul si sora lui,adica mostenitorii,cum si cand se impart bunurile?Multumesc din suflet.
Multumesc d-na avocat,noi am incercat,de fapt socrul ,apoi soacra ,deci s-a incercat printr-un proces lung si costisitor sa se anuleze acel act de vc.Socrul nevazator,a fost inselat,a fost trecut un pret pe contract (bineinteles bani nu a primit,dar nu am putut dovedi),era mostenirea lui,soacra nu a stiut nimic,cumparatorul un om extrem de influient in urbea noastra mica cu relatii sus puse.De fapt contractul era redactat,iar socrul a fost dus de cumparator cu masina la notar acasa unde a semnat citiindu-se ce au vrut ei.Nu am reusit sa dovedim,nu am avut martori,iar faptele penale ale notarului si ale cumparatorului s-au prescris dupa 5 ani (asa raspuns am primit de la Sectia penala)si ca atare ne-am resemnat(daca se poate numi asa).Nu mai avem putere sa o luam de la capat.Dar ideea e ca sunt multe bunuri acolo pe care trebuie sa le luam ,sa le impartim.Iar noul proprietar nu are rabdare sa luam lucrurile si animalele .Exista un termen pentru noi,pentru a elibera imobilele?Are el dreptul sa puna lacat pe imobile fara a fi evacuate bunurile?multumesc
Donatia
angeladiana
Buna ziua.poveste incepe asa..acum 6 ani parintii sotului meu i-au dat lui apartamentul in care locuim sub forma de donatie(sotul meu are 3 frati).intrbarea ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie
bkk
Buna ziua,am si eu o nelamurire
In luna noiembrie 2009 soacra mea a facut sotului meu un contract de donatie.cu uzu fruct viager si scutire de raport sotului ... (vezi toată discuția)