Buna seara.La incepul lunii lui septembrie copilul meu aflanduse in fata imobilului la joaca pe strada pe care locuiesc a fost atacat pe trotuar de cainele vecinilor un ciobanesc german.,suferind multiple plagi faciale si zgarieturi pe corp.A fost nevoie de ingrijiri medicale timp de 10 zile pana cand rana de pe pleoape s-a inchis complet.Am urmat cu plangere la politie urmand apoi la procuratura,cu declaratii a 2 persoane care sunt prieteni de familie a stapanilor acestui caine.Problema este ca acest caz a fost clasat ca fapta nu exista intrucat stapana cainelui a declarat ca animalul se afla in fata portii desi era iesit din curte pe trotuar iar stapanul a declarat ca el nu era acasa in acel moment si de fapt el a fost cel ce a luat cainele de pe copil.S-a intamplat in fractiune de secunda eu nu eram de fata intrasem pana in curte iar copilul meu se juca cu alt baietel acestia fiind supravegheati de mama si bunica acestuia.Persoanele respective au declarat ca erau cu spatele si ca nu au vazut nimic doar copilul meu plin de sange.Au urmat apoi zile de alergare intre politie ,spital,procuratura.Problema este ca in dimineata urmatoare ,sambata fiind ,m-am deplasat la sectia de politie din zona pentru a depune plangere (organele de politie s-au autosemnalat din momentul in care am chemat ambulanta si s-au prezentat fie la spital fie la fata locului luand declaratii la persoanele de fata) insa acestia nu au acceptat spunand ca e sambata si ca nu imi pot lua plangerea si sa revin luni.M-am prezentat luni dimineata ,din nou refuzand plangerea invocand un alt motiv gen ca cine se ocupa de caz nu este de servici.Am plecat si am revenit din nou dupa masa in jurul orei 15 fiind insotita si de copil si de mama mea si cu avocatul prin telefon si abia atunci cu multa vorba si cu insistari am reusit sa depun plangerea.In concluzie eunpot merge mai departe prin judecatorie pt a face dreptate mie si copilului meu?Intrucat mie legea (scuzati cu tot respectul) nu imi poate spune ca "fapta nu exista" intrucat copilul meu si in ziua de azi mai are ochiul vanat de la muscatura si cicatrici pe fata si pe corp si din ceea ce este prezent in raport doar 80% este adevarat.
Nu aveti dreptate si chiar daca ajungeti la tribunal e un caz pierdut. Copilul ,minor,era pe strada ,langa imobilul unde se afla cainele,nesupravegheat de catre dvs. Apoi,nimeni nu stie daca baiatul nu a lovit animalul sau a facut vreo miscare gresita provocand agresivitatea acestuia. Din pacate vina este la dvs. Copiii nu se lasa nesupravegheati ori sipravegheati de persoane aflate "cu spatele" la el. Faceti crucea mare si multumiti ca ati scapat cu atat. Daca acel catel era in fata portii cu atat mai rau ptr dvs
Problema este in felul urmator: pot trece eu pe strada, cat sunt de adulta, la 36 de ani si sa ma tabare un caine, asa cum mi s-a intamplat si stapana sa mai faca si misto pe deasupra ca am sufletul... rau si ca de aia nu ma iubesc animalele, de parca as avea vreun interes sa ma iubeasca. CAINII NU AU CE CAUTA IN AFARA CURTII, CASEI, NESUPRAVEGHEATI, IERTATI-MA, NU MAI DATI ATATA RASPUNDERE PE MAMA. Iar fapta exista chiar daca discutam despre o culpa a stapanilor cainelor, iertati-ma. Pentru ca un prinicipiu elementar de drept exlica ce este aceea vatamare din culpa. Copilul e copil, poate stie sa se fereasca de o masina, poate stie sa se fereasca si de caine, nu cred ca trebuie sa stea cineva numai cu ochii pe el sa interzicem accesul copiilor pe strada ca sa lasam cainii liberi pe strada! Nu mai fiti rautaciosi, lasati-o incolo de treaba. CAINELE CE-A CAUTAT IN AFARA CURTII? FAPTA EXISTA SI DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE SE CHEAMA VATAMARE CORPORALA DIN CULPA. Daca sa zicem dadea masina peste copil, tot fapta soferului nu exista? Era o vatamare corporala din culpa. Cand ai caine si stii ca mai e si periculos pe deasupra, nu-l lasi aiurea pe strada, de vina e tot mama ca si-a scos... copilul, auzi tu, pe strada...! Si daca era cu mama, si venea cainele, ce se intampla? Nu-i asa ca o musca si pe mama? Ce credeti ca putea sa faca mama in fata unui caine furios? CAINELE NU AVEA CE SA CAUTE PE STRADA, IAR STAPANII CAINELUI SUNT NISTE I
@Zoyan si @ timmi
Sunt iubitor de animale, de patrupede, nu de " fiţoşi " care-şi dresează câinii pentru a fi agresivi. Am dresat până acum 6 câini, şi vânător fiind, dar pentru asta am mers pe principiul " pentru a educa, trebuie mai întâi să fii tu educat ". Cred că înţelegeţi unde bat.Să vă traduc, câine needucat, stăpân needucat. Câinele a facut ceea ce a fost învăţat. Şi să aveţi în vedere că ciobăneştii germani sunt câini foarte inteligenţi şi uşor de dresat.Ce căuta câinele pe stradă, de ce a agresat copilul? După dvs. vina este a copilului că s-a speriat, a fugit, devenind pradă pentru câine. Cât de supravegheat trebuia să fie copilul, să se joace ţinându-l mama de mână?Vina este a părintelui că nu a ţinut copilul în lesă, să fie bine supravegheat...Nu sunt de acord cu eutanasierea câinelui, Doamne fereşte! Dar stăpânul,...el trebuie să dea socoteală.Poliţia nu a fost receptivă pentru că părintele copilului nu s-a dus cu o plângere scrisă pe care să o depună cu număr de înregistrare. Şi...mai uşor cu conştiinţa părintelui şi a copilului, nu prea-şi găseşte locul în acest caz. Între viaţa copilului şi cea a unui câine, eu, în primul rând parinte şi apoi iubitor de animale, optez pentru viaţa copilului
acum vreo 5 ani cand intr-un parc din Bucuresti copilul acela IONUT a fost omorat de caini vagabonzi el fiind cu bunica care la fel nu l-a supravegheat considerand ca in parc n-are ce sa i se intample rau, culmea pe bunica nimeni nu a condamnat-o doar pe stapanul cainilor
On-topic: Poliția a clasat cazul, pe motiv că nu sunt întrunite condițiile infracțiunii! Asta nu înseamnă faptul că nu vă puteți îndrepta în civil, împotriva stăpânilor câinelui!
Off - topic: Mă miră faptul că un copil a fost atacat de un ciobănesc german! Am avut 2 ciobănești germani, ambii nu au mârâit niciodară un copil, darămite să îi atace. Și da, erau destul de agresivi cu intrușii, dar cu copii se jucau chiar dacă intrau în curte!