avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Refuz sa dau declaratie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Refuz sa dau declaratie

A fost martor la o infractiune si anume ca am fost pasager intr-o masina a carui sofer conducea in stare de ebrietate 0,44 pe etilotest. Si se urmareste de cate politie sa mi se ia o declaratie. Stiu ca sunt obligat sa declar tot ce stiu dar as vrea sa refuz depunerea unei declaratii. Ce as avea de pierdut eu sau inculpatul?
Și totuși, martorul se prezintă, însă afirma ca nu dorește sa dea declaratie. Ce se poate întâmpla?
Daca refuza sa raspunda în legătură cu faptele sau împrejurările esenţiale cu privire la care este întrebat, desi este evident ca are cunostinta de situatia de fapt, din moment ce era pasager in masina respectiva, o sa fie acuzat de marturie mincinoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare declaratie la politie ? r0bert r0bert Buna ziua. Acum 2 zile eram la un bar din oras cu niste cunostiinte. Unul dintre ei avea masina si bause in jur de 4 beri si s-a urcat la volan. Ne-am urcat ... (vezi toată discuția)
Martor FFLORICEL FFLORICEL In urma unui incident , au rezultat 2 dosare unul de ultraj in care este acuzat fratele meu si unul de tentativa de omor , fratele fiind si victima.Am fost ... (vezi toată discuția)
Calitate martor intr-un dosar penal alex26brasov alex26brasov Buna ziua. Situatia mea este in felul urmator: In perioada octombrie-decembrie 2009 am fost angajat pe functia de Director Sucursala al unei firme, care ... (vezi toată discuția)