avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Circulatie pe drumuri publice cu o masina radiata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Circulatie pe drumuri publice cu o masina radiata

Buna ziua,
Azi am fost oprit de un echipaj de politie pt. un control de rutina. S-a constatat ca masina pe care o conduc este radiata din evidenta dumnealor din mai 2015. Eu am cumparat-o in 2013 ( nu scrie pe verso la certificat ca este instrainata) am inregistrat-o fiscal la mine (platesc anual impozitul), am facut rovinieta periodic, am trecut podul de la Fetesti, am facut asigurari din 6 in 6 luni, am facut ITP anul trecut in august si nimeni nu a costatat nimic. Azi in urma controlului am fost dus la sectie s-au oprit actele ( cartea masinii, certificatul acesteia, asigurarea si permisul auto) si mi- au zis ca ma asteapta in dosar penal si un cazier din cate am inteles. Intrebarea este cum s-a putut radia aceasta masina in conditiile in care am toate actele acesteia, o platesc fiscal , circul cu ea legal din punctul meu de vedere si la ce sa ma astept mai exact ( cazier amenzi permis suspendat).
Multumesc anticipat
Bună seara. Numai poliția poate vedea ca este radiată. Dumneavoastra ați făcut o mică greseala ,nu ați înmatriculat la timp masina. Fostul proprietar a mers la poliție si a dat o declaratie ca a înstrăinat masina si din cauza aceasta apareti la politie cu masina radiata. Va doresc succes.
@maryo4ever10 - singurul vinovat de situatie esti tu. In 30 de zile de la data cumpararii masinii aveai obligatia sa o transcrii pe tine. Radierea masinii nu se poate face decat printr-o hotarare judecatoreasca ceruta de fostul proprietar prin care sa oblige pe SPCRPCIV la radierea din circulatie(am trecut prin asta cand am inceput sa primesc amenzi din Italia pentru un auto vandut de 2 ani). Primul pas pe care l-am facut a fost o cerere catre SPCRPCIV prin care am cerut mentionarea faptului ca autoturismul a fost instrainat la care am atasat copia contractului de vanzare cumparare, pentru ca eventualele amenzi sa mearga la noul proprietar.
Probabil cel de la care ai cumparat masina a primit o astfel de amenda si pe buna dreptate a procedat ca si mine.
PS - cei de la SPCRPCIV au spus ca in momentul in care am hotararea judecatoreasca, ei vor radia autoturismul din circulatie iar cel care va fi prins la volan va raspunde in fata legii pentru ca a pus in circulatie un autoturism fara a avea acest drept. Asa ca mare grija ca nu este de glumit.
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2016
tm44gam, utilizator
Radierea , scoaterea din circulatie , a unui autoturism nu se poate efectua decat in urmatoarele cazuri : 1. A fost casata masina ( dusa la REMAT ) ; 2. In cazul furtului ; 3. In cazul exportului sau 4. In cazul retragerii definitive din circulaţie dacă se face dovada cu acte a parcării respectivei maşini intr-un spatiu adecvat ! Pentru toate situatiile enumerate mai sus , e nevoie de prezenta fizica a autoturismului ( mai putin in cazul furtului ) adica , pentru radiere ai nevoie de masina ! O alta situatie , oarecum similara , e aceea cand vechiul cumparator rezerva numerele de inmatriculare pentru o ulterioara alta inmatriculare ( numere favorite ) dar avand in vedere perioada lunga de la vanzare , putin probabil ... Oricum , ramane de vazut ce documente prezinta cei de la rutiera dar poate cel mai important e sa nu declarati nimic din ceea ce nu intelegeti ( nu semnati acte care nu le intelegi sensul ) iar aici ma vad nevoit sa va indrum sa solicitati asistenta juridica . Situatia e alambicata dar daca dvs confirmati ITP-ul efectuat la data la care cei de la rutiera mentioneaza ca masina era radiata , atunci e un caz destul de simplu B-) .
Tm44gam putea sa imi zica de amenzi sau sa zica sa fac actele...nu era problema... din moment ce nu am completat rubrica instrainat pe talon, a fost de acord sa pot circula asa cu ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea unui autoturism din circulatie - conditii, documente necesare Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Accesand link-ul de mai jos puteti citi articolul \"Cum se radiaza un autoturism - Ghid practic\", articol scris de redactorul Avocatnet.ro Roxana ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fara acte vanzare - cumparare appolodor appolodor stie cineva cum pot radia de la fisc un autoturism pe care l-am instrainat unuei persoane pe care nu o mai gasesc si nici nu ma cauta si nici nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism QED QED Buna ziua, Suntem in proces de vanzare a unei masini care e inmatriculata pe numele tatalui meu. Cel cu care ne-am inteles sa o cumpere a lasat de inteles ... (vezi toată discuția)