avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restructurare post invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restructurare post invatamant

Buna seara,
sunt (inca) angajata in invatamant ca si cadru didactic auxiliar cu o jumatate de norma. Ca urmare a tendintei de restructurare din sistem, Inspectoratul Scolar nu a mai aprobat pentru scoala noastra decat 8 norme didactic auxiliar, pana acum existand 8,5 norme. Directorul scolii a decis sa reduca jumatatea de norma pe care functionez eu, in adresa de la inspectorat neexistand specificat postul ce trebuie restructurat. Mentionez ca normativele in vigoare permit existenta acelei jumatati de norma. Ce pot sa fac? Pot sa contest decizia directorului? Pot sa actionez in instanta? Exista ceva etape premergatoare?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Edbah , utilizator 15:27, 9 Septembrie 2009
Sunt inspector scolar invatamant primar, am sustinut concurs in anul 2006 și am contract managerial cu inspectoratul scolar pana in anul 2011. La data de 31.08.2009, inspectorul scolar general a anuntat in fata colectivului restructurarea postului ocupat de mine, spunandu-mi ca a doua zi să mă prezint la catedră. Pentrul invatamantul primar sunt prevăzute două posturi de inspectori scolari (900 de învățători în subordine) și nu s-a făcut o evaluare a activității amandorura pentru a fundamenta o astfel de decizie (motivată,deocamdată, doar pe afinități politice).Menționez că eu nu sunt membru al vreunui partid politic.Cum pot rezolva această situație ? Sunt nemulțumită de modul cum s-a făcut restructurarea, pentru că erau alte posturi vacante, ocupate de inspectori fără concurs. În momentul cand intru în posesia deciziei, o pot contesta în instantă ?
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
angi27, utilizator
Binenteles ca puteti contesta in instanta decizia inspectoratului, cu atat mai mult cu cat mai existau post(uri) similar(e) cu al dvs.
In prealabil, depuneti o plangere la Ministerul Invatamanului, Directia Juridic si Control, apoi dupa primirea raspunsului sau expirarea termenului legal de raspuns (30 de zile) apelati la instanta.
Multumesc pentru sfaturi ! În condițiile în care am catedra rezervată și postul de inspector a fost restructurat, trebuia să primesc preaviz ? Pînă acum nu am primit nimic, nici preaviz, nici decizie. Pe 14.09.2009 începe anul școlar și nu știu ce să fac: să mă duc la catedră sau la inspectorat ?
Trebuia sa primiti o decizie, privind eliberarea dvs din functie.
In lipsa ei, mergeti la locul de munca de pana acum.
Preavizul nu se aplica situatiei dvs, deoarece nu sunteti in concediata.

Va recomand citirea atenta a reglementarilor aplicabile domeniul dvs de activitate: Statut personal dicatic, CCM Invatamant, Legea Invatamantului...
Vă mulțumesc încă o dată ! Decizia poate fi eliberată retroactiv ?

Alte discuții în legătură

Retroactivare,ultraactivare? arhontele arhontele In momentul de fata in invatamant exista 2 tipuri de titulari; 1. Cu diploma de licenta \"acreditata\"; 2. Fara diploma de licenta \"acreditata\"; Acum ... (vezi toată discuția)
Concediere gravida mirela_cop mirela_cop Buna ziua. Sunt insarcinata, lucrez in invatamant, sunt titulara, iar anul acesta intru in reducere. Conform Codului Muncii, art. 60 un angajator nu poate ... (vezi toată discuția)
Cadru didactic ony172005 ony172005 Am nevoie si eu un pic de ajutor, cum as putea sa dau si eu in judecata un director de scoala pentru nerespectarea metodologiei invatamantului? Tin sa mai ... (vezi toată discuția)