avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restructurare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restructurare post

Buna dimineata, lucrez intr-o firma care se afla de circa 1 an de zile in insolventa.
Acum, patronul sa hotarat sa mai restructureze din posturi.
Vrea sa ne dea afara cu acordul partilor fara nici un somaj, deoarece nu si-au platit taxele la stat cred.
Este legala aceasta masura?
Mie cat am lucrat la ei (7 ani) mi sa oprit pe stat banii acestia, nu ?
De ce nu au virat la stat taxele este treaba lor nu?
Eu pot face vreo plangere impotriva lor cum ca nu beneficiez de somaj?
Mai exact legea este de partea mea?

Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 15:30, 2 Septembrie 2009
Nu disperati. Sigur ca va pot concedia, dar nu trebuie sa le usurati treaba.
Important e sa alegeti raul cel mai mic - o concediere cat mai avantajoasa pt dvs.
Nu prin demisie sau acordul partilor, pt ca astfel pierdeti ajutorul de somaj, salariul compensator plus banii pt perioada de preaviz (20 de zile).

Semnalati-le ca nu sunteti de acord cu incetarea prin acordul partilor
Iar lipsa unui raspuns din partea dvs nu inseamna automat ca sunteti de acord, asa cum zic ei.
Vointa se manifesta fara echivoc si, pentru astfel de situatii, in scris. Ea nu se prezuma.

Lasa-ti-i sa aiba ei initiativa concedierii. Daca nu va dati demisia si nici nu semnati cu acordul partilor vor trebui sa gaseasca un motiv imputabil dvs: necorespundere profesionala, abatere disciplinara. Acestea presupun insa atat culpabilitatea dvs cat si anumite proceduri mai anevoioase.

In concluzie, nu cedati si nu semnati ce vor ei!
Va multumesc, asa am sa fac.
De concediere oricum nu se scapa.Eu am lucrat 3 ani intr-o concesiune auto si cand s-au plictisit de mine mi-ai bagat o hartie pe gats sa o semnez pe care binenteles am refuzat-o si in ultima instanta pana la sfarsitul zile a venit cu argumentul..."Gandeste-te ca lucrezi cu foarte multi bani si nu stii ce se paote intampla".De frica am semnat-o ptr ca stiam ce patie un coleg de-al meu care a fost obligat sa-si dea demisia, nu a vrut si a gasit ca metoda sa-i fure chitantierul din masina sa faca cateva chitante si apoi sa se spuna ca a facut incasarile si nu a virat banii, si binenteles ca acum se judeca in tribunal.Ce a rezolvat, tot probleme, ptr ca au bani si putere si noi suntem prea mici sa ripostam.
Sper sa-ti fie bine, indiferent de hotararea luata.
Banii sunt doar niste bunuri fungibile si consumptibile, fara nici un continut, iar puterea este efemera. Daca au bani si putere, este problema lor ...

:thumbup:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patronul ma obliga sa imi dau demisia ca sa nu pot primi somaj bociu bociu buna as vrea sa stiu si eu ce sa fac in acest caz;am fost dat afara de patron pt c nu am vrut sa mai fac ore suplimentare,programul de lucru era de la 7-17,dar ... (vezi toată discuția)
Demisie fortata sau concediere? did_oana did_oana buna ziua, sunt angajata de aproape 1 an ca agent de vanzari si astazi seful meu direct m-a informat ca relatia noastra de colaborare nu mai merge si ca ar ... (vezi toată discuția)
Criterii pt care un patron te poate da afara toporan florentina toporan florentina Buna seara, cum am mentionat si in titlu as vrea sa stiu care sunt criteriile legale in termenii carora un patron te poate da afara la momentul si legile ... (vezi toată discuția)