avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ordinul Prefectului pt. curte si gradina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ordinul Prefectului pt. curte si gradina

Buna ziua.In anul 1977 parintii mei au cumparat o casa.Conform unei Legi din acea perioada, terenul aferent casei si gradina intrau automat in proprietatea statului.In anul 2000 parintii au obtinut Ordinul Prefectului pentru terenul de 100 mp de sub casa.Va rog sa-mi spuneti daca parintii pot obtine Ordinul Prefectului si pentru restul de 500 mp de teren (curte si gradina), sau cum se poate intabula acest teren. Care sunt pasii de urmat pentru a obtine acest teren? De ce nu li s-a atribuit si acest teren in anul 2000?Va multumesc.
Incercati sa obtineti de la primarie copie a registrului posesorilor din 1990 (ultimul cadastru general al Romaniei) si copie a registrului agricol 1988-1991. Daca in aceste documente parintii figurau cu intreaga suprafata, puteti solicita emiterea Ordinului prefectului si pentru diferenta (va trebuie un expert topo care sa faca o schita cadastrala a intregii curti).
Succes!
am cumparat o casa in 1996 cu gradina.
terenul e in proprietatea statului
catre cine si ce documente trebuie sa intocmesc pentru a intra in posesia terenului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul prefectului pentru terenul inchiriat mariustigan mariustigan unchii mei au cumparat in 2009 o cladire si terenul aferent cladirii, avand pana atunci contract de inchiriere pentru cladire, teren aferent casei si gradina ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului acordat pentru teren atribuit in folosinta oneroasa( contract de inchiriere) Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. Prin Decretul 58/1974 au fost preluati abuziv de catre Statul Roman, o suprafata de 800 mp, in urma instrainarii unei case cu terenul aferent. ... (vezi toată discuția)
Legea 18/91 problema urgenta, multumesc anticipat! andradamaria andradamaria buna ziua,situatia este de asemenea o relicva a legii 18/91 si anume: bunicului meu defunct i s-a atribuit in 1957 de catre Sfatul popular de atunci un teren ... (vezi toată discuția)