Buna ziua!
Un prieten al meu si-a gasit casa sparta pe la 5 dimineata.Politia in inceput cercetarile pentru a vedea daca hotul nu este chiar pagubasul sau unul din prietenii acestuia. Fratele meu a fost la acest baiat in noaptea aceea si a plecat la ora 2 noaptea. Ceea ce vreau eu sa aflu,este asa:
Ce obligatie are fratele meu in fata politiei? Nu este martor in proces ci doar omul prin care se verifica alibiul pagubasului cum ca nu a fost o spargere falsa.
Este obligat sa dea declaratie la politie? Este obligat sa dea testul poligraf?
Va cer ajutor pentru ca a fost la politie si a cam fost bataia de joc a politistilor. Au inceput sa-i ia pe amandoi la misto,sa-i intrebe lucruri absolut nefiresti (ce scoala ai,lucrezi,te droghezi,etc). Stiti cum fac politistii din ziua de azi...
Declaratia a dat-o si in declaratie l-au facut sa spuna si ca e de acord cu testul poligraf (are 18 ani si poate fi usor de pacalit). multumesc!
Atentie,in situatia in care fratele accepta testul cu poligraf,trebuie sa ii fie aduse la cunostiinta de catre autoritatea in drept,obligatiile care ii revin ,astfel incat concluziile testului sa nu fie artificial/fara vointa fratelui,denaturate.Anterior testului sunt interzise anumite substante,medicamente,etc,sunt aspecte pe care trebuie sa le prezinte anterior autoritatea in drept.
Politia are dreptul de a cerceta orice persoana despre care detine date si informatii ca a savirsit o infractiune sau despre care exista indicii temeinice ca ar fi inplicata intr-o astfel de "afacere"
In situatia prezentata ,fratele dvs. a fost inclus in cercul de banuiti, fapt pentru care, in vederea eliminari oricarei suspiciuni, trebuie sa colaboreze cu organul de politie.
Daca nu are nici o inplicare sa accepte testul poligraf, refuzul nu face nimic altceva decit sa ramina inclus in acel cerc de banuiti. De asemenea este obligat sa raspunda tuturor intrebarilor politistilor, care au legatura cu fapta respectiva ...
Nu sunt de acord cu sfaturile celor care recomanda refuzul testului si a colaborari cu orgenele...pentru ca in final adevarul triunfa...
Distinse coleg filip,autorului temei i-a fost sugerata prudenta referitor la testul poligraf ,drept urmare a comportamentului mentionat ,ca prestat de catre politisti impotriva fratelui cercetat .
Mai mult ,s-a precizat ca testul are relevanta pentru instanta,dar totodata s-a atentionat din nou prudenta pentru perioada anterioara testului ,care legal trebuie concret pecizata de catre autoritati .
Din contra sfaturile au fost pentru asumarea responsabilitatii partii cercetate in vederea lamuririi nevinovatiei,a circumstantelor in care s-a produs evenimentul
Adica inainte de a da testul poligraf,politia trebuie sa aduca la cunostinta ca aceste substante pot periclita raspunsurile? E bine de stiu.
Citat:
De asemenea este obligat sa raspunda tuturor intrebarilor politistilor, care au legatura cu fapta respectiva ...
Citat/
Asta mi se pare 100% corect,dar am specificat mai sus faptul ca a fost intrebat lucruri aberante din afara cazului(probabil nu aveau pe seama cui sa se distreze).
P.S: A fost penultima persoana care a intrat in casa!
..................stimate ,,speeddilegal'' intrebarile nefiresti sau aberante asa cum le considerati dvs. nu fac parte din contextul unui abuz din partea politistilor, ( nu sunt de acord cu afirmatiile unor colegi) ci sunt circumstante personale ale fratelui dvs., care sunt foarte importante in cursul unei anchete. Politistul are in fata un suspect nu si CV-ul acestuia, iar pentru a fi eliminat din cercul suspectiilor se tine cont si de aceste circumstante personale coloborate cu alte probe bineinteles. Fratele dvs nu trb sa fie ofensat daca stie ca este nevinovat............perfect de acord cu d-nul Filip S.
Testul poligraf
paniana34
vreau sa va intreb referitor la o situatie dificila,deoarece sunt pusa intr-o situatie ingrata sunt pe postul de a imi da acordul pentru testul poligraf pentru ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere!!?
katap
In 2016 in luna ianuarie, m-am trezit ca sunt citat de politia din comuna pentru abuz de incredere . Reclamantul fiind un cetatean la care am prestat o lucrare ... (vezi toată discuția)