avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declaratie in cazul unui furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declaratie in cazul unui furt

Buna ziua!
Un prieten al meu si-a gasit casa sparta pe la 5 dimineata.Politia in inceput cercetarile pentru a vedea daca hotul nu este chiar pagubasul sau unul din prietenii acestuia. Fratele meu a fost la acest baiat in noaptea aceea si a plecat la ora 2 noaptea. Ceea ce vreau eu sa aflu,este asa:
Ce obligatie are fratele meu in fata politiei? Nu este martor in proces ci doar omul prin care se verifica alibiul pagubasului cum ca nu a fost o spargere falsa.
Este obligat sa dea declaratie la politie? Este obligat sa dea testul poligraf?

Va cer ajutor pentru ca a fost la politie si a cam fost bataia de joc a politistilor. Au inceput sa-i ia pe amandoi la misto,sa-i intrebe lucruri absolut nefiresti (ce scoala ai,lucrezi,te droghezi,etc). Stiti cum fac politistii din ziua de azi...
Declaratia a dat-o si in declaratie l-au facut sa spuna si ca e de acord cu testul poligraf (are 18 ani si poate fi usor de pacalit). multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
speedilegal, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:57, 4 Septembrie 2009
Daca nu este vinovat, de ce nu poate sa dea o simpla declaratie... etc
distinse koleus,nu inseamna ca daca,intr-o anume calitate esti solicitat de catre organele de politie pentru audieri,acestia au dreptul sa prezinte comportament abuziv,indecent ,iar interesul acestora sa vizeze si aspecte din afara si fara relevanta cu speta cercetata,sau sa prezinte comportament verbal sau fizic agresiv .
Din expozeul dvs ,rezulta ca daca la politie se prezinta X care nu intelege termenii,
asta inseamna ca politia ca sa ajunga sa lamureasca aspectele neclare,trebuie sa-ii bata pe X in cap ,sau la cap sa priceapa?.
Nu trebuie sa fi ofensat dar procedura legala nu mentioneaza in cazul audierii,drept legala apicarea de masuri abuzive sau care lezeaza interesele legitime ale partii audiate,totusi,exista prezumtia de nevinovatie,pana cand instanta dispune hotarare definitiva si irevocabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testul poligraf paniana34 paniana34 vreau sa va intreb referitor la o situatie dificila,deoarece sunt pusa intr-o situatie ingrata sunt pe postul de a imi da acordul pentru testul poligraf pentru ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere!!? katap katap In 2016 in luna ianuarie, m-am trezit ca sunt citat de politia din comuna pentru abuz de incredere . Reclamantul fiind un cetatean la care am prestat o lucrare ... (vezi toată discuția)
Situatie test poligraf andrewculda andrewculda Buna ziua! Ma numesc Andrei Culda, sunt inscris nou pe acest forum tocmai pentru a afla raspuns la cateva intrebari. In urma cu ceva timp un coleg de-al ... (vezi toată discuția)