avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ramanere in pronuntare, explicatie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ramanere in pronuntare, explicatie

Buna ziua. Am dat pe cineva in judecata pentru restituirea unei sume de bani pe care mi-o datora.Paratul nu s-a prezentat la nici un termen.La ultimul termen mi s-a spus ca actiunea ramane in pronuntare.Concret,ce presupune asta?Ma refer la intrarea in posesie a banilor,cat mai curand.Pentru ca,daca mi se va preciza ca ii am ,intr-adevar, de primit, asta stiu si eu.Ce mai pot face,in continuare?Mentionez ca nu am avut angajat un avocat,altfel nu as mai fi pus intrebarea aici,la dumneavoastra.Cum si cand poate fi executat paratul?(s-a stabilit ca este dator prin proba cu martori).Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:38, 8 Ianuarie 2017
Aveti o hotarare pronuntata de o instanta (instanta de fond - asa este denumita, de obicei, prima instanta - fie ca este Judecatorie, Tribunal, Curte de Apel sau Inalta Curte de Casatie si Justitie).
Acesta hotarare poate urma doua cai:
1. In cazul in care niciuna dintre parti nu formuleaza o cale de atac (apel sau recurs), dupa scurgerea termenului mentionat in acea hotarare (care poate sa difere in functie de obiectul actiunii si care poate sa fie: 10, 15 sau 30 de zile), hotararea pronuntata de catre instanta de fond ramane definitiva si poate fi pusa in executare;
2. in cazul in care oricare sau toate partile formuleaza calea de atac, dosarul merge la instanta urmatoare in grad. Se va depune apel/recurs in termenul mentionat in hotarea pronuntata de instanta de fond. Apelul/recursul se depun la instanta de fond. Aceast inainteaza dosarul la instanta urmatoare in grad care va dispune comunicarea apelului/recursului si va pune in vedere partii/partilor sa depuna intampinare - aceasta este faza de regularizare a cererii. Dupa regularizare se va fixa primul termen de judecata - se vor emite citatii pentru acest termen.
Buna seara.Paratul nu va initia nici o cale de atac.Zilele trec si, chiar si numai de dragul discutiei,tot trebuie sa stiu ce sa fac eu!Este clara lipsa totala de interes a paratului.Chiar crede ca nu va pati nimic,prin simpla trecere a timpului.Daca nu sunt prea insistenta,poate va puteti uita putin pe comunicarea hotararii civile.Dosarul are nr.1506/227/2016(Judecatoria Falticeni).Nu stiu cum sa va mai multumesc,va necajesc prea mult...
mergeti luni, la prima ora cu hotararea la orice executor judecatoresc din localitatea dumneavostra si depuneti actele solicitate de acesta in vederea executarii silite. mai departe va va spune executorul pasii care trebuiesc urmati.
MULTUMESC MULT!
Mergeti la judecatorie si solicitati eliberarea unei copii conforme cu originalul cu mentiunea "definitiva"si apoi la executorul judecaotresc ptr.punerea in executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca GreenSkittles GreenSkittles Am avut 2 intalniri de proces printre care ultima fiind pe data de 12.05.2011 si am aflat solutia \"Solutie: Admite cererea. Obligă pârâtul să plătească ... (vezi toată discuția)
Pot solicita punerea in aplicare a hotararii judecatoresti pronuntate de prima instanta? gheldiu stelian gheldiu stelian sant persoana indreptatita pe baza legii 10/2001 sa primesc despagubiri pentru imobil ce nu mai poate fi restituit in natura . intrucat a.n.r.p. si c.c.s.d. ... (vezi toată discuția)