avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... urgenta majora ...va rog mult ajutati-ma!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

urgenta majora ...va rog mult ajutati-ma!

Buna ziua
Poate fi una dintre cele mei lungi ore din viata mea...fapt concret:astazi am fost cercetata impreuna cu o colega privind lipsa din gestiunea comuna(am fost 6 pers) a unei sume de 165 mil vechi .Aceasta s-a constatat cu prilejul inventarului facut acum 1 luna de zile (eu fiind in concediu nu am luat parte la acesta).
S-a convenit asupra imputarii sumei de 100 mil restul asumandu-si firma responsabilitatea.Cele 4 colege ale mele au semnat ca sunt de acord cu suma respectiva ce le revenea la fiecare in parte si cu demisia.Am ramas 2 fete care nu suntem de acord cu imputarea si nici cu demisia.Acum problema este ca cele 2 juriste din comisie ne-au presat la maxim ca pana azi la ora 16 sa le dam raspunsul final in caz contrar(nefavorabil) la ora 16.30 pleaca actele pentru proces penal.Acuzatiile ar fi delapidare,gestiune frauduloasa si f important neglijenta in serviciu.
Noi suntem reprezentanti comercial dar conform fisei postului participam la gestiunea comuna .........totusi nici la angajarea niciuneia nici la plecarea altor colege sau chiar a directorului de magazin nu s-a efectuat niciun inventar.Suntem acuzate ca nu am facut noi inventar si nu am cerut noi pleluare de gestiune ......ca nu am facut referate privind lipsurile.....ca nu am sesizat neregulile din inventar desi seful de magazin stia toate acestea.(seful de magazin a plecat intre timp ca si directorul coordonator care stia de toate acestea) Acum toate se sparg in capul nostru
Cum ma sfatuiti sa fac???????sa accept plata celor 30 mil ce mi se revin sau as avea sanse reale de a-i infrunta intr-un proces? va rog raspundeti-mi urgent caci la 16 trebuie sa anunt juristele firmei!
Mentionez ca ne-au anuntat ca in cadrul procesului penal ne vor cere si valoarea produselor lipsa la pretul de vanzare deoarece spun ei ca lipsa este calculata la pret de intrare(nu ni s-au aratat nici listele de inventar nici nimic altceva )
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 21:13, 2 Septembrie 2009
Da, nu este de dorit sa aveti cazier..
va inteleg disperarea..
este dificil sa va dau un sfat, poate reusiti macar sa amanti dsicutia pentru maine, si dupaamiaza sa discutati cu un avocat
Nu semnati nimic!!!!!!!!.... cereti refacerea inventarului!.....fisa postului trebuie sa corespunda cu incadrarea Dmv.....!......precizati-le ca doriti sa se refaca inventarul si ca il doriti pe cel initial.....sa vedeti de unde porniti.....sa sa constate pierderile!!!....
nu ati fost prezenta la inventar , nu aveti de unde sa credeti ca ei nu si-au tras partea lor!.....cereti toate dovezile clare ...daca nu doresc amenintati ca actionati Dmv in instanta!.....
Pana nu vedeti toate dovezile , nu semnati si nu luati la cunostinta absolut nimic!
spuneti ca mergeti in istanta, o sa vedeti ca nu o sa fie nici un proces

Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
ContSters89128, utilizator
Sunt consternata...............se pare ca au plecat actele pt proces penal...........nu a mai contat nimic .............spuneti-mi daca s-a terminat greva magistratilor ca sa stiu cam in cat timp voi primi citatie
Multumesc
Greva nu s-a terminat ... daca dosarul va fi depus in instanta primul termen ar fi in octombrie sau noiembrie.
Incetarea c.i.m. nu are nicio tangenta cu datoriile catre societate ... aceasta isi poate recupe prejudiciul si daca raportul dvs de munca inceteaza.
Totusi, exista vreo plangere penala inregistrata la Politie sau Parchet pe numele dvs.?

Alte discuții în legătură

Lipsa inventar-litigiu in munca xfiles xfiles Buna ziua! De peste 1 an de zile am fost angajat al unui magazin de telefonie mobila, iar acum,dupa ce am incetat colaborarea, au facut un inventar si ... (vezi toată discuția)
Inventar cu probleme Beauty Beauty Buna ziua As dori va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cum se face un inventar corect M-am angajat la o firma in functia reprezentat vanzari si timp de 1 ... (vezi toată discuția)
Cum va proceda angajatorul ? oanaportar oanaportar Hristos a înviat ! În urma inventarierii anuale la bibliotecă, comisia de inventariere a constatat lipsa unor bunuri din Fondul documentar închis ... (vezi toată discuția)