avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Problema
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Problema

Salutare,

Intampin urmatoarea problema : de loua luni lucrez la o firma unde mi s-a facut contract pe perioada nedeteminata . La aceasta firma, detin o functie de conducere . De curand am fost anunat ca in termen de maxim 2 luni trebuie sa-mi gasesc un alt job. Nu mi s-a cerut in schimb sa-mi scriu demisa chiar daca in contract este specificat preaviz de 30 de zile. Nu mi s-au dat motive, nu am avut plangerii din partea nimanui, reclamatii etc , singurul lucru de care am fost acuzat a fost lipsa de compatibilitate intre mine si directorul general . Aceasta "lipsa de compatibilitate " nu a fost justificata in nici un fel .
Se poate ca un angajatorul sa dea afara un om , fara motiv , atata timp cat acesta are contract nedeterminat si refuza sa plece ?

Astept sfaturi.

Multumesc,
:worthy:
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
chyp, utilizator
Cel mai recent răspuns: chyp , utilizator 22:21, 4 Septembrie 2009
Atunci nu va dati demisia si incercati sa gasiti o cale de colaborare si cu directorul unitatii.
Este dificil sa mentii o relatie de munca intr-un post de conducere, cand nu exista empatie cu directorul societatii, ori dvs nu intelegeti politica societatii ori directorul si-a pierdut increderea in dvs din vreun motiv.
Daca nu puteti ajunde la o compatibilitate, mai bine negociati incetarea contractului astfel incat sa aveti macar dreptul la somaj.
Dreptul la somaj se deschide si daca va inceteaza contractul in timpul perioadei de proba din initiativa angajatorului, ar fi cel mai simplu.
Multumesc pentru raspunsuri!

Se poate inchide postul.

:offtopic:
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2009
chyp, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere chyp chyp Salutare, \" Intampin urmatoarea problema : de doua luni lucrez la o firma unde mi s-a facut contract pe perioada nedeteminata . La aceasta firma, detin o ... (vezi toată discuția)
Probleme loc de munca nou maryus22 maryus22 M-am angajat recent pe data de 29 noiembrie 2012 la o benzinarie.Toate bune si frumoase pana am aflat asa zisele reguli interne,eu m-am angajat pe postul de ... (vezi toată discuția)
Cine te apara daca esti dat afara fara motiv???? veronik veronik Daca esti dat afara fara un motiv, ti se cere sa predai responsabilitatile altcuiva si ti se sugereaza ca pt tine se va gasi o solutie de salarii compensatorii ... (vezi toată discuția)