Buna seara !
Un scurt istoric ..Domnul x se anagajeaza ca sofer pe tir la o firma mica (unde era si este singurul angajat), firma respectiva are probleme financiare si nu ii mai da salariul pe 3 luni de zile...
Intrebarea mea este ce trebuie sa faca Domnul x sa poata beneficia de somaj in primul rand(am inteles ca nu isi poate baga demisia ca nu mai poate beneficia de somaj dupa aceea)iar in al doilea rand cum isi poate recupera banii !
O precizare ar fii ca contractul de munca la semnat acum 2 ani .
Aveti dreptate nu m-am exprimat corect ...Are contract de munca semnat de acum 2 ani , ceea ce vroiam sa scriu e faptul ca acum chiar daca nu mai lucreaza la acest domn contractul de munca inca ii" merge "ca sa zic asa , el figureaza in continuare ca angajat la aceasta firma !
Ma pierd in termenii astia...., presupun ca termenul corect era incetarea contractului de munca si nu incheierea !
Conditii somaj
papillon
Se poate obtine somaj ca urmare a expirarii unui contract de munca pe perioada determinata daca exista contributia de 12 din 24 luni cotizate?
Multumesc! (vezi toată discuția)
Somaj
valind70
Daca sunt dat afara din firma din motive neimputabile mie, si nu este disponibilizare colectiva ,
pot beneficia de salariul compensatoriu (vezi toată discuția)