As dori sa stiu daca pot solicita reabilitarea de drept,in cazul meu am suferit o condamnare definitiva in anul 1995,privativa de libertate,3 ani de efectuat pentru luare de mita si am fost eliberat conditionat in 1996.Daca se poate si pasii de urmat pentru a-mi sterge cazierul definitiv.Au trecut 15 ani de atunci.Am vazut ca ar fi o hotarare de guvern din 2008 care spune ca dupa 10 ani nu dupa 20 cat era inainte in cazul meu.
Daca nu ati savarsit vreo alta infractiune , ati achitat cheltuielile de judecata si cele privind daunele morale si materiale , ati dat dovezi temeinice de indreptare , instanta de judecata competenta a judeca respectiva cauza in fond va constata si pronunta reabilitarea judecatoreasca.
Nicidecum nu e una de drept.
Daca va angajati avocat va vorbi el si nu dvs.
Ar putea sa va ajute acest lucru.
Instanta nu este obligata sa acorde reabilitarea judecatoreasca.
Dar sanse oricum aveti.
As dori sa multumesc tuturor celor care m-au sfatuit in aceasta problema.As dori o ultima intrebare,aceea daca instanta va aproba reabilitarea ,la momentul cand voi solicita cazierul judiciar va aparea scris si data condamnarii,fapta si ,sau data reabilitarii sau cazierul va fii alb!