avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Un imobil a fost cumparat prin credit ipotecar cu suma X (Y+Z).
In actul incheiat la notar scrie ca s-a platit suma Y fostilor proprietari prin credit ipotecar, insa parintii sotului au dat o parte din bani acestuia in preajma incheierii actelor la notar (suma Z) care a fost platita fostilor proprietari in mana. Nu exista inscrisuri pentru suma Z intre parinti si sot si nici martori; doar din auzite de la sot eventual acestia ar putea sa spuna ca stiau despre suma Z daca ar fi citati ca martori.
Instanta va admite constituirea ca parte in procesul de partaj a parintilor sotului sau a altor persoane ca martori, ca sa demonstreze ca apartamentul a fost de fapt cumparat cu suma X? Sau inscrisul (actul de vanzare-cumparare) face inadmisibila proba cu martori?
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2016
phonearena, utilizator
Cel mai recent răspuns: phonearena , utilizator 12:07, 20 Ianuarie 2017
:)))))))))) va multumesc, asa ma gandesc si eu ca magistratii sunt cu capul pe umeri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba cu martori phonearena phonearena Buna ziua, Daca intr-un contract de V-C imobil achizitionat prin credit ipotecar s-a trecut suma de X euro, exact valoarea creditului contractat trecuta in ... (vezi toată discuția)
Imprumut pentru un prieten care nu vrea sa plateasca bzsuzsa bzsuzsa Buna ziua. Sotul meu a imprumutat un credit de 26000 lei pentru o persoana care nua avea loc de munca ca sa-l ajute spunand ca ne da el banii in fiecare luna ... (vezi toată discuția)
Dovada scrisa ContSters296710 ContSters296710 In NCPC scrie: \\"Art. 309. - (1) Proba cu martori este admisibila in toate cazurile in care legea nu dispune altfel....4) De asemenea, este inadmisibila proba ... (vezi toată discuția)