avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martor ancheta penala politie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Martor ancheta penala politie

Buna ziua! Va rog sa imi spuneti ce drepturi am in calitate de martor audiat de politie intr-un proces penal. Am fost chemat, politistul mi-a citit ideile pricipale din plangerea efectuata impotriva mea. Cand am cerut politistului sa citesc eu despre ce e vorba, sa ma uit pe inscrisurile depuse in plangere, acesta a refuzat, spunandu-mi ca imi zice el. Va rog sa imi spuneti daca am dreptul sa vad eu, sa cercetez eu, sa citesc eu toate inscrisurile si plangerea efectuata impotriva mea, si daca da, in baza carei legi, articol de lege etc? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 21:12, 24 Decembrie 2016
@alex In completare la ce a spus maestrul Patrascu citeste articolele la care fac trimitere ! Citindu-le vei sti ce ai de facut. N-o sa-ti fie usor sa relationezi cu organele, dar fii tare, nu ceda presiunilor si nu uita: cu organele nu poti fi niciodata prieten! Succes!
[ link extern ] /
[ link extern ]
[ link extern ]
Va multumesc! Din pacate, am semnat! Insa, in esenta, consider ca am avut destule argumente si probe care sa imi demonstreze nevinovatia in cauza respectiva. Va multumesc!
smecherul a scris:

daca nu ati semnat de luare la cunostinta asupra plangerii care va invinovateste, cautati si angajati un avocat cu care sa va aparati si, oricand sunteti contactat de organele de ancheta, sunati avocatul si nu intreprindeti nicio actiune fara avocat.

Va multumesc ptr informatii si ptr sfaturi!
dogele a scris:

@alex In completare la ce a spus maestrul Patrascu citeste articolele la care fac trimitere ! Citindu-le vei sti ce ai de facut. N-o sa-ti fie usor sa relationezi cu organele, dar fii tare, nu ceda presiunilor si nu uita: cu organele nu poti fi niciodata prieten! Succes!
[ link extern ] /
[ link extern ]
[ link extern ]

Va multumesc! Am citit link urile! Chiar imi sunt de ajutor!
Sa nu generalizam. Daca organele au dovezi solide, e mai bine sa cooperezi cu ele decat sa le enervezi si mai tare. Asta poate fi mai putin important in Romania, dar in tarile Europei de Vest a nu-ti recunoaste vina care e evident a ta conduce la pedepse mai mari (de ex. daca recunosti primesti cu suspendare sau munca in folosul comunitatii).

Alte discuții în legătură

Martor..autoincriminarea LucianAlexandru LucianAlexandru Buna! Am fost condamnat si am executat o pedeapsa de un an si zece luni..dupa un an de cand m-am eliberat am fost citat ca martor pentru un act material din ... (vezi toată discuția)
Reclamat si audiat ca martor! Warmachine Warmachine Buna ziua! Am o cunostinta care a fost reclamat de un vecin ca i-a distrus un gard. Organele de politie l-au chemat pe reclamat si l-au audiat in calitate de ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals - din martor in invinuit, consecinte ContSters284213 ContSters284213 Buna ziua Am sa fiu scurta si la obiect: intr un dosar de fals si uz de fals in acte: sunt invinuita ca as fi dat acte faptasului si asta in baza unei ... (vezi toată discuția)