Avem un locatar care nefiind membru a asociatiei de proprietari, refuza sa plateasca contributia la fondul de reparatii si fondul de reabilitare. Conform legii 23o/2oo7 si hotararii Adunarii Generale vrem sa incepem procedurile de recuperare pe cale judecatoreasca. Locatarul a primit deja 2 instiintari referitor la restante si penalizari, dar spune ca un avocat i-a recomandat sa nu platesca nimic catre asociatie,ca nici o lege nu-l obliga....
Problema este urmatoare: apartamentul nu este intabulat si este pe numele de fata a mamei persoanei care locuieste si in prezent in apartament, acesta fiind singurul mostenitor, proprietara apartamentului fiind decedata.
Am inteles de la cineva cu cazuri asemanatoare ca la proces ni se va cere sa demonstram pe numelem cui este apartamentul respectiv,sau faptul ca locatarul este mostenitorul legal a defunctei,pentru care trebuie sa aducem si 2 martori, apartamentul fiind pe numele de fata a proprietarei decedata,altfel avem sanse slabe sa castigam procesul...
Ce este de facut in acest caz ca sa castigam procesul si sa recuperam restantele?...Ca martor nimeni nu vrea sa se implice ca sa nu aiba conflicte ulterioare cu locatarul respectiv.
Va multumesc!
Pai faceti o confuzie - daca suntem pe un forum in care discutam despre asociatii de proprietari.
De regula, as. prop./locatari incheie contracte de furnizare a utilitatilor si serviciilor cu acei furnizori din localitatea in care functioneaza acea asociatie, deci ce spuneti dvs. „factura emisă pentru serviciile de utilități publice constituie titlu executoriu”...insa ca sa nu credeti ca ma rastesc la dvs., sunt si asociatii in care proprietarii au incheiate contracte/conventii individuale pentru toate serviciile si utilitatile necesare traiului - asa ca, da masurile aratate de dvs. le sunt aplicate si acelor proprietari.
Pentru ceilalti proprietari, membri ai unei as. proprietari si care nu-si achita sumele repartizate pe lista de plata, asociatia trebuie sa procedeze asa cum scrie @Adriantot.
Despre ce vorbim?