avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am si eu o intrebare, daca in prezent locuiesc in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am si eu o intrebare, daca in prezent locuiesc in strainatate si nu voi naste nici locui cu copilul in Romania in cei 2 ani dupa nastere, am dreptul la indemnizatie crestere copil daca am lucrat si platit taxe in Romania din 2010 pana in prezent si voi pl

Am si eu o intrebare, daca in prezent locuiesc in strainatate si nu voi naste nici locui cu copilul in Romania in cei 2 ani dupa nastere, am dreptul la indemnizatie crestere copil daca am lucrat si platit taxe in Romania din 2010 pana in prezent si voi plati in continuare, inclusiv pe toata perioada indemnizatiei de crestere copil? Copilul se va naste in iunie 2017, eu nu lucrez in strainatate iar singurele surse de venit sunt cele din proiectele din romania, lucrand la distanta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:52, 9 Septembrie 2019
Legea este clara, nu vad unde este nelamurirea dvs ..."locuieşte în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora."

Pana la modificarea legii, astea sunt conditiile .
Nu stiu cum sa interpretez mai bine "a locui" , eu am resedinta si jobul in romania, faptul ca stau momentan mai mult in strainatate este din cauza unor probleme de sanatate pe care din pacate nu le pot trata in Romania, dar vin des si acolo as considera ca locuiesc, nefiind rezidenta in strainatate.

Ce acte am nevoie pt a depune solicitarea de indemnizatie?

Multumesc frumos
a locui = domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României
Va multumesc mult pentru toate detaliile.

Care sunt actele necesar a fi depuse?
Acte necesare dosar (în copie):
- cerere tip
- actele de identitate ale solicitanţiilor;
- certificat de naştere copii;
- după caz, certificatul de căsătorie sau livretul de familie;
- certificatul de încadrare într-un grad de handicap copil dacă e cazul;
- cererea aprobată de conducerea unităţii în vederea intrării în concediu pentru creşterea copilului;
- dovada eliberată de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
- dispoziţia de suspendare a contractului individual de muncă pentru perioada de 2 ani sau 3 ani în cazul copilului cu handicap;
- în situaţia persoanelor care realizează concomitent venituri supuse impozitului din mai multe surse, concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului se acordă pe baza documentelor doveditoare privind suspendarea a cel puţin uneia dintre activităţi;
- fişa fiscală aparţinând solicitantului (dacă e cazul);
- dacă solicitantul optează pentru primirea indemnizaţiei sau stimulentului în cont personal se solicită extras de cont, contul IBAN de la bancă.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului simona_deiac simona_deiac Buna ,am si eu o intrebare si totodata o nelamurire, trebuie sa nasc peste o luna,momentan sunt la sotul meu in Germania si o sa nasc aici,am muncit in ultimii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc pentru o persoana de cetatenie chineza suciugeorgeta suciugeorgeta O salariata de cetatenie chineza a unei firme a carui patron este tot chinez care a nascut acum 4 luni avea dreptul la CCC ??.....mentionez ca are mai mult de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil care este nascut in strainatate ana9333 ana9333 Buna ziua, Am si eu o intrebare.As dorii sa nasc in strainatate si as dori sa stiu daca as putea beneficia de indemnizatie de crestere copil in Romania ... (vezi toată discuția)