va cer ajutorul intr-o problema foarte incalcita, la care gasesc raspunsuri diferite la notari dar si la avocati. Situatia sta asa: din nefericire, voi divorta de sotul meu dupa o casnicie de peste 30 de ani. Copilul nostru este major, deci din punctul acesta de vedere nu exista nicio problema.
Ca bun comun avem o proprietate la tara (din partea sotului) dobandita prin contract vanzare-cumparare si clauza de intretinere. Mentionez ca persoana in cauza este inca in viata, insa internata intr-un azil de batrani, cu probleme mentale. Care este solutia cea mai buna? Am fost sfatuita sa cer jumatate din proprietate, dar nu imi permit sa platesc si o parte din intretinerea batranei.
Am fost sfatuita si sa renunt, pentru ca de ani buni de zile nu am mai lucrat iar sotul poate dovedi ca s-a ocupat singur de plata intretinerii pentru mama sa. Care credeti ca e cea mai buna solutie?
De ce nu locuiți acolo? E adevărat ca doamna are dreptul de a locui, dar ziceți ca în fapt sta la azil.
De avut, aveți dreptul, ambii sunteți proprietari, aveți însă doar nuda proprietate cat e întreținuta în viata.
Rămâne de stabilit în instanta ce cota de proprietate aveți.
Nu are cum sa ceara divortul la notar, la notar trebuie depusa cererea impreuna, sa fiți ambii de acord cu divortul.
Puteți cere în instanță divortul din vina lui exclusivă și cere prestații compensatorii, mai ales ca nu lucrați ( nu ați lucrat niciodată sau nu de ceva timp?)și acest divort va provoacă un dezechilibru.
Locuiesc la fiul meu si nu la proprietatea in cauza. Am lucrat timp de 20 de ani si m-am imbolnavit, de aproximativ 10 ani nu mai lucrez, sunt intretiunta de copil. Momentan nu am un loc de munca stabil. Fiul spune sa ii las proprietatea si sa merg la notar, nu isi doreste sa suporte cheltuielile cu divortul si avocatul, eu nu imi permit sa le platesc. Eu nu as vrea insa sa ii las proprietatea cu totul. Va multumesc
Hm, aveți dreptul si la intretinere de la sot si acum și după divorț dacă nu puteți munci din pricina bolii.
Nu va trebuie bani, când veți avea nevoie, se depune la același instanta cerere pt ajutor public judiciar.
Nu mergeți pentru divort la notar dacă nu ajungeți la o înțelegere pt un ajuta, o pensie, renta ce o fi.
Adresați-vă instantei pt a cere întreținere, costa 20 de lei cererea.
Lăsați-l pe sot sa ceara divortul în instanta și apoi partajul.
Cu placere! Dacă va răzgândiți și vreți sa obțineți ceva mai mult decât ce e dispus soțul sa ofere( adică nimic) scrieți aici pentru a primi ajutor pe măsură ce problemele apar.