avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara minor, parinte sofer pe comunitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara minor, parinte sofer pe comunitate

Buna ziua,am si eu o intrebare:ma aflu in proceduri de divort cu sotul meu si avem un copil minor in varsta de 9 ani.el este sofer pe comunitate fiind plecat la lucru in Germania cate 3 luni dupa care revine in tara.el a pus venitul lui net de 925 lei cat primeste aici pe tara dar in Germania este platit in euro.cum pot demonstra ca are si alte venituri.deoarece are un con in care primeste 1000 euro lunar.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 10:49, 8 Ianuarie 2017
Cu el nu pot vorbi la telefon,deoarece de fiecare data din curva,nu ma scoate,si imi inchide telefonul in nas,ba mai mult imi spune ca dac nu imi ajung banii cat imi da statul atunci sa ii dau lui fetita ca o creste el si nu ii va lipsi nimic,dar bani nu o sa imi dea mai multi decat cat imi ofera statul;el nu este o persoana cu care sa te poti intelegere.nici la prima infatisare nu a venit,iar acum in 15 februarie avem a doua infatiare cu martori,deoarece anul trecut in decembrie a dat in mine si in fetita si nu mai recunoaste nimic.el este genul de om care sfideaza tot,inclusiv autoritatile.si eu ce sa fac in situatia aceasta?sa ii dau lui fetita spre intretinere?
Dvs faceti cum credeti ca e mai bine, eu v-am sfatuit doar in ce priveste pensia, cand o sa cereti sa va fie stabilita raportat la cat castiga.
In situatia in care am un apartament pe numele meu primit mostenire de la parintii mei,e posibil ca eu dupa ce ii cedez tatalui custodia,instanta poate decide ca el si copilul sa locuiasca in apartamentul meu,deoarece el locuieste in chirie si nu are nimic pe numele lui?
Ambii veti exercita autoritatea parinteasca, chiar daca hotarati sa locuiasca cu el, iar instanta nu va hotari ca el si copilul sa locuiasca in casa dvs.

Să cereți stabilirea pensiei în cotă procentuală, pentru că din februarie salariul minim net îi crește de la 925 la 1065 lei.

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara kovacsandris kovacsandris lucrez pe camion de mare tonaj fac extern si am diurna + salar.am 2 copi minori.cit pensie alimentara trebuie sa platesc?in cartea de munca sint incadrat cu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara petru ana maria petru ana maria Buna seara,as dori sa ma ajutati intr-o privinta:ieri am avut a doua infatisare la divort,iar sotul meu lucreaza sofer pe tir si e plecat cate 3 luni la munca ... (vezi toată discuția)
Marire pensie alimentara Claudita74 Claudita74 Buna ziua. O colega a divortat si pensia alimentara pentru fata s-a stabilit la 200lei. Dupa noua ani, fostul sot a terminat Academia Navala, a ajuns ofiter ... (vezi toată discuția)