Am un dosar de granatuire in care s-a dispus o contraexpertiza in urma cu 5 luni. Comisia de experti a facut cercetarea la fata locului, insa dupa atatea luni doi dintre cei 3 experti, au depus o adresa prin care sesizau ca nu au primit masuratorile de la cel de al treilea expert, masuratorile fiind salvate pe dispozitivul sau la cercetarea de la fata locului.
Pot sa cer instantei trimiterea celor trei experti la o noua cercetare la fata locului? ca sa-si faca masuratorile si ceilalti doi experti sau nu este procedural posibil acest lucru? oricum situatia mi se pare de nivelul gradinitei, dar nu pot sa pierd inca 4-5 luni cu alti experti care sa intocmeasca un raport de contraexpertiza.
Ok, dar tot nu mi-ati raspuns concret la intrebarea mea, este legala sau nu solicitarea mea pentru o alta cercetare la fata locului, dupa ce fac raportul de expertiza si-l depun obiectiunile sunt apa de ploaie, ca doar nu o sa se contrazica expertii.
Acum am sansa sa solicit aceasta noua cercetare la fata locului si sincer nu vreau sa o ratez, de aceea vreau sa stiu daca este legal sau nu?
Cat despre dovezi concrete, numai daca il inregistram video pe expert la cercetarea de la fata locului se putea observa in ce hal a prelevat masuratorile, dar asa ceva nu este legal si drept urmare nu exista astfel de probe si doar inspectorii de la OCPI pot sa verifice masuratorile dupa depunerea raportului de expertiza, intrucat eu ca un cetatean simplu nu pot sa contrazic masuratorile unor experti tehnici .
Ma mira faptul ca instanta nu a luat nicio masura impotriva expertului care a facut masuratorile si refuza sa le dea celorlalti doi experti. Invederati instantei acest fapt si solicitati sa dispune in consecinta. Nu se justifica o noua cercetare la fata locului.
ing. Ioan Ciobanu
Inspectorii OCPI nu au competenta sa verifice masuratorile facute de un expert tehnic judiciar in cadrul unei expertize tehnice judiciare.
Instanta de judecata poate cere, daca considera util pentru a da o hotarare, o confruntare a datelor din raportul de expertiza cu datele detinute de OCPI pe hartile cadastrale. Personal, nu am cunostinta de astfel de cereri ale instantelor de judecata.
V-am raspuns in mesajele anterioare la intrebarea dvs. - instanta hotaraste asupra solicitarii dvs,. dar numai dupa parcurgerea procedurilor - aprobare observatii la raport, raspuns experti, analiza tuturor datelor din dosar.
In mod normal, dupa contraexpertiza (incredintata la 3 experti) nu se mai aproba o alta expertiza/ contraexpertiza.
Domnilor ing. Ioan Ciobanu si gigipopa, intre timp s-a desfasurat sedinta in care erau citati cei trei experti si au venit doar cei doi experti care au sesizat instantei ca nu au primit masuratorile, cel cu probleme nu a venit si nici nu le raspunde la telefoane, emailuri colegilor sai, deci instanta nu are pe cine obliga sa dea masuratorile pentru ca este de o nesimtire imensa.
Oricum am aflat din surse sigure ca respectivul expert ii face o favoare expertului care a facut raportul de expertiza initial, refuzand sa dea masuratorile ca, sa nu se dovedeasca ca expertul initial a facut un raport de toata rusinea, intrucat nu a tinut cont de documentele cadastrale care dovedeau ca vecinul are un aliniament stradal mult mai redus inca din 1971, decat cel care-l utilizeaza, abuziv, in prezent.
Instanta a decis amendarea tuturor expertilor cu cate 500 lei si a amanat inca un termen. Pot sa cer data viitoare sa-l recuzeze pe expertul problema si sa desemneze altul in acelasi onorariu care impreuna cu ceilalti doi sa efectueze alte masuratori si sa faca raportul de contraexpertiza? pentru ca nu-mi mai permit sa astept inca vreo 5-6 luni dupa o noua comisie completa de experti, intrucat au nevoie de timp sa studieze dosarul, sa vina la cercetare sa studieze documentatiile cadastrale si in final sa intocmeasca un raport.