avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire ccc + restructurare post salariata gravida
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire ccc + restructurare post salariata gravida

Buna ziua!
Doresc sa-mi reiau activitatea. Pe perioada cat am fost in ccc, angajatorul a angajat rand pe rand alte cateva persoane pt a-mi indeplini atributiile, apoi a decis externalizarea serviciilor.
Daca odata cu intentia revenirii din ccc ii aduc la cunostinta (anexand acte doveditoare) faptul ca sunt din nou insarcinata, care vor fi obligatiile angajatorului, respectiv drepturile mele?
Cf Codului Muncii
Art. 60. [interzicerea concedierii cu caracter temporar]
(1) Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă:
c) pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat cunoştinţă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
Atata timp cat nu intra in reorganizare judiciara sau faliment, ce se intampla dat fiind ca postul meu nu-si mai are rostul?
Cel mai recent răspuns: clae76 , utilizator 11:11, 23 Martie 2010
elenajaad a scris:

Buna ziua!
Doresc sa-mi reiau activitatea. Pe perioada cat am fost in ccc, angajatorul a angajat rand pe rand alte cateva persoane pt a-mi indeplini atributiile, apoi a decis externalizarea serviciilor.
Daca odata cu intentia revenirii din ccc ii aduc la cunostinta (anexand acte doveditoare) faptul ca sunt din nou insarcinata, care vor fi obligatiile angajatorului, respectiv drepturile mele?


- faptul ca pe perioada in care dvs ati fost in CCC angajatorul a ocupat postul cu alti salariati este dreptul lui.
- dvs va intoarceti dupa 2 ani si il anuntati ca de fapt sunteti insarcinata si ca atare nu are dreptul sa se "preocupe" de dvs? :hm:
cu atat mai mult cu cat in acesti 2 ani el si-a externalizat activitatea, adcai a gasit solutia de a miscora costurile.
- dupa acesti primi 2 ani fie angajatorul va va oferi un alt post in concordanta cu pregatirea dvs, fie va va disponibiliza cu art. 65. are dreptul chiar daca sunteti insarcinata.
pana la urma nu-l puteti obliga sa tot stea cu un post blocat fara sa aiba posibilitatea de a-si eficientiza activitatea.

daca se incheie raporturile d emunca cu art. 65 aveti dreptul la somaj
Buna ziua,
Va scriu si eu cu o problema asemanatoare: sotia mea se afla in concediu de crestera a copilului pana prin luna iunie. Societatea la care a lucrat inainte de a intra in concediu s-a desfiintat (era un proiect pe o perioada scurta de timp, sotia mea fiind angajata pe durata determinata). Sotia va fi angajata de catre o societate cel mai probabil cu data de 01.04.2010.
Intrebarile mele ar fi:
-mai trebuie sa depuna vreo hartie de revenire la fostul loc de munca (tinand cont de faptul ca acesta nu mai exista);
-catre cine face cerere pentru a intra in posesia cartii de munca (de la fosta colega care s-a ocupat de problemele de personal a inteles ca acum cartea ei de munca se afla la ITM);
-se mai acorda 100 RON lunar pentru persoanele care se intorc din concediul de crestere a copilului mai devreme - si aici doua subpuncte - mai devreme de doi ani pe care ii implineste copilul sau mai devreme de doi ani de cand a intrat in concediul de crestere a copilului;
-daca poate beneficia de acesti 100 RON ce acte sunt necesare si unde se depun acestea?
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post - am dreptul la somaj si salarii compensatorii? eeee eeee As dori sa stiu mai multe in legatura cu restructurarea de post la locul de munca : Daca se restrucureaza postul de la locul de munca , eu ca angaja ce ... (vezi toată discuția)
Aflata in concediu pentru cresterea copilului si insarcinata voi fi totusi concediata pe motivul desfintarii postului stresarel stresarel In data de 25 August 2010 copilul meu a facut 2 ani data cu care ar fi trebuit sa-mi reancep activitatea, in acest sens am trimis catre angajator o cerere de ... (vezi toată discuția)
Sunt din nou insarcinata, pot fi data afara? aurarogo aurarogo As dori sa stiu daca, fiind la sfarsitul concediului de maternitate de 2 ani si urmeaza sa incep din nou serviciul, dar nu pot ptr ca sunt din nou insarcinata ... (vezi toată discuția)