Sunt asociat unic intr-o societate (s.r.l.) angajat cu carte de munca pe durata nedeterminata pe o functie tehnica , iar sotia este administratorul societatii angajata cu carte de munca contabil, avem peste 20 ani vechime si cotizare la stat. Datorita crizei economice si impozitului forfetar introdus societatea trece printr-o perioada dificila si nu mai putem sa ne platim salariile, toti angajatii au fost concediati, inclusiv noi din aceasta luna. Activitatea societatii va fi suspendata pe 3 ani. Ce demersuri trebuie sa facem ca sa putem sa beneficiem de somaj ? Avem acest drept dupa 20 de ani de cotizare , societatea fiind in suspendare nu in lichidare ? Va rog un raspuns. Multumesc.
=D> ca bine zici Valeriu, cam asa se intampla... din pacate vedem aici pe forum atatia oamnei care sunt trimisi la plimbarea de AJOFM...
la vremuri de criza ( sau de acorduri FMI), au si ei o politica de criza...
Multumesc pentru promptitudine......aveti dreptate....majoritatea functionarilor te poarta pe drumuri.....acum cand sacul este gol....si din cauza guvernantilor incompetenti....suntem nevoiti sa suspendam firmele, dupa ce am acceptat aproape un an sa stringem cureaua sub limita pentru a ne pastra afacera si reuseam acest lucru daca nu introduceau acest impozit pe care nu mai avem de unde sa il platim decat daca lucram gratuit......dar si asa nu avem de unde sa mai platim si amenzile la garda care umbla dupa bani. Decat asa .....mai bine someri, ca am cotizat atitia zeci de ani la stat......decat sa ne creada fraieri mai bine renuntam la afacere. Inca odata va multumesc pentru sprijin.
Acte cerute pt somaj!
dorali
in cazul in care am extrasul de cont cu viramentele de la o societate unde am lucrat cu 7 ani in urma,imi mai trebuie o alta adeverinta din care sa reiasa ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj
xveronik
Buna ziua,
Sotul meu este pus intr-o situatie in care nu stie daca poate beneficia de somaj. A lucrat in ultimele 12 luni cu o vechime in munca de peste 10 ... (vezi toată discuția)