avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... raspundere patrimoniala a salariatului - rog urgent ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

raspundere patrimoniala a salariatului - rog urgent raspuns

Buna!
Am lucrat acum 2 ani ca sef de magazin la o firma destul de cunoscuta. In momentul angajarii, m-au condus in magazin, m-au prezentat ca noua sefa si au plecat, fara sa semnez ca preiau gestiune, fara nimic in afara de contract de munca si fisa postului. In magazin erau 10 angajati in afara de mine. Cand am inceput sa observ probleme in gestiune, respectiv lipsuri la inventare, am cerut, telefonic, sa imi trimita o comisie de inventariere si sa vedem exact ce se intampla. Nu au trimis-o decat in momentul in care mi-am dat demisia. respectiva comisie a gasit lipsuri si mi-a propus semnarea unui angajament de plata. Am spus ca il voi semna doar daca ma lasa sa ma consult cu un avocat. Cand au auzit de avocat au bagat angajamentul de plata in sertar si nu am mai auzit nimic de el, decat acum , dupa 2 ani, cand ma dau in judecata citand art 270 si 271 din Codul muncii. Toti ceilalti angajati, inclusiv fostul sef de magazin au plecat prin demisie fara sa li se imputa nimic. La plecare am semnat un act de predare a magazinului recunoscand ca exista o lipsa, dar nu ca lipsa e din vina mea.
Deasemenea, la fiecare inventar, pe lipsurile gasite se facea factura pe numele meu si ei se folosesc de acele facturi desi si ei recunosc ca nu am luat marfa ci ca e lipsa la inventar. In actele semnate de mine la acel magazin nu scrie nicaieri ca preiau gestiune, ci doar ca supraveghez intocmirea actelor contabile.
Nu inteleg cum pot ei dovedi ca eu sunt cea care a facut acel prejudiciu si de ce sunt singura care sunt chemata sa platesc atata timp cat in magazin au fost atatia angajati.
Va rog sa ma ajutati cu cateva idei intrucat sunt foarte stresata si nu stiu ce sa fac.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:46, 7 Septembrie 2009
Fiind vorba de un litigiu va sfatuiesc sa va angajati un aparator.
Si greseala dumneavoastra este ca ati semnat unele facturi. Dar in aceasta situatie nu se poate vorbi de o raspundere patrimoniala , ci de o actiune civila privind recuperarea prejudiciului prin neachitarea acelor facturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere materiala angajat zsorox zsorox buna ziua, am si eu o intrebare, ieri am semnat un contract de munca, postul se numeste \"documentarist ordonare logistica\", in fisa postului apare la ... (vezi toată discuția)
Lipsa inventar-litigiu in munca xfiles xfiles Buna ziua! De peste 1 an de zile am fost angajat al unui magazin de telefonie mobila, iar acum,dupa ce am incetat colaborarea, au facut un inventar si ... (vezi toată discuția)
Dispozitie de plata pentru lipsuri la inventar florbad2006 florbad2006 buna ziua, angajatorul la care lucrez are firma de paza, camere de supraveghere...neperformante, insa in cazul in care se intampla sa lipseasca produse la ... (vezi toată discuția)