Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta balconului in sensul ca apa a macinat cadrul de metal pe care sunt sudate placile care alcatuiesc fatada balconului si acestea au "plecat" cu cca 15-20cm spre exterior. Orice incercare de a rezolva problema cu asociatia s-a soldat cu un esec, cu explicatia ca hidroizolatia apartamentelor intra in sarcina asociatiei, in timp ce hidroizolatia acoperisului balconului intra in sarcina proprietarului de la etajul 10 .
Vecinul de la etajul 10 nu dispune de fonduri pentru a efectua o o astfel de lucrare si nu pare deranjat de infiltratii, in timp ce la mine in balcon peretete este umed la fiecare ploaie si in timp s-a format mucegai. Cateodata se infiltreaza apa si in camere (daca ploaia este mai indelungata).
Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca exista vreo astfel de prevedere legala in ceea ce priveste hidroizolatia terasei balcoanelor de la ultimul etaj, in sensul ca ea cade in sarcina proprietarului de la ultimul etaj.
Mentionez ca pentru a preintampina un accident nedorit (prabusirea fatadei balconului) am efectuat pe cheltuiala proprie o lucrare prin care am "ancorat" cadrul metalic al balconului.
Conform legislatiei in vigoare, Asociatiile de locatari trebuiau demult sa se transforme in Asociatii de Proprietari (cand este vorba de blocuri detinute in proprietate, bineinteles).
Practic, nu este nici o diferenta (in privinta obligatiilor de a gestiona/administra) corect cladirea.
(...)practic este vorba de aceeasi placa de beton care formeaza si acoperisul (terasa) blocului si pe care asociatia are obligatia sa o hidroizoleze.
(...)
[/quot%5