avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... hidroizolatie terasa balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

hidroizolatie terasa balcon

Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta balconului in sensul ca apa a macinat cadrul de metal pe care sunt sudate placile care alcatuiesc fatada balconului si acestea au "plecat" cu cca 15-20cm spre exterior. Orice incercare de a rezolva problema cu asociatia s-a soldat cu un esec, cu explicatia ca hidroizolatia apartamentelor intra in sarcina asociatiei, in timp ce hidroizolatia acoperisului balconului intra in sarcina proprietarului de la etajul 10 .
Vecinul de la etajul 10 nu dispune de fonduri pentru a efectua o o astfel de lucrare si nu pare deranjat de infiltratii, in timp ce la mine in balcon peretete este umed la fiecare ploaie si in timp s-a format mucegai. Cateodata se infiltreaza apa si in camere (daca ploaia este mai indelungata).
Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca exista vreo astfel de prevedere legala in ceea ce priveste hidroizolatia terasei balcoanelor de la ultimul etaj, in sensul ca ea cade in sarcina proprietarului de la ultimul etaj.
Mentionez ca pentru a preintampina un accident nedorit (prabusirea fatadei balconului) am efectuat pe cheltuiala proprie o lucrare prin care am "ancorat" cadrul metalic al balconului.
Cel mai recent răspuns: Alina_1975 , utilizator 17:52, 30 Mai 2024
Cu atat mai mult, in aceasta situatie reconfirm opinia anterioara.

Cu stima,
Expert tehnic judiciar Eugen MARCOV
Exista vreo difenta de abordare in situatia unei asociatii de locatari fata de una de proprietari pentru acest caz ?
Conform legislatiei in vigoare, Asociatiile de locatari trebuiau demult sa se transforme in Asociatii de Proprietari (cand este vorba de blocuri detinute in proprietate, bineinteles).
Practic, nu este nici o diferenta (in privinta obligatiilor de a gestiona/administra) corect cladirea.

Cu stima,
Balconul a fost acoperit din constructia blocului sau in regie proprie?:hm:
saab a scris:

(...)practic este vorba de aceeasi placa de beton care formeaza si acoperisul (terasa) blocului si pe care asociatia are obligatia sa o hidroizoleze.
(...)
[/quot%5

Alte discuții în legătură

Acoperisul balconului de la ultimul etaj geresy geresy Bună ziua, Locuiesc la etajul 10/10. Acum 2 săptămâni s-au montat schele pentru realizarea izolaţiei termice la faţada blocului. Zilele trecute ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie terasa bloc - proprietate privata viorelh viorelh Buna seara, As vrea sa stiu cum se gestioneaza in cadrul asociatiei reparatia hidroizolatiei la terasa blocului. Precizez ca ma refer la un caz aparte si ... (vezi toată discuția)
Balconul neacoperit considerat acoperisul blocului? SorinPd SorinPd Bună ziua, Locuiesc într-un bloc de apartamente la ultimul etaj, iar vecinul de la etajul inferior este inundat din cauza ploilor. Menționez faptul ca ... (vezi toată discuția)