avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortul de un cetatean Turc
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortul de un cetatean Turc

Vreau sa divortez de sotul meu este cetatean Turc si sintem despartiti in fapt de aproape 9 luni : unde trebuie sa intentez divortul si cat va dura? Cu aproximatie? Din casatorie nu rezulta copii , nici bunuri.Vreau sa se termine cat mai repede .
Cel mai recent răspuns: myboy , utilizator 16:39, 8 Septembrie 2009
Daca casatoria s-a incheiat in afara tarii si nu s-a facut transcrierea, in evidentele romanesti cetateanul respectiva va figura ca necasatorit.
Pentru ca o persoana aflata in aceasta situatie sa obtina o recunoastere juridica a casatoriei incheiate in strainatate, este nevoie sa transcrie certificatul de casatorie emis in strainatate in registrele de stare civila romanesti.
Stati sa vad daca am inteles bine : eu, cetatean roman, casatorita in strainatate cu un cetatean strain, certificatul de casatorie nu este transcris, deci necunoscut si nerecunoscut de autoritatile romane, inseamna ca sunt celibatara ????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara patricia15 patricia15 Buna seara!Am si eu o rugaminte...sunt casatorita cu un cetatean strain(turc)vreau sa bag divort acum dar el nu vrea...ce pot sa fac?Astept un raspuns.Multumesc (vezi toată discuția)
Divort cu element de extraneitate cornelius26 cornelius26 Casatorie incheiata intre o romanca si un cetatean tanzanian in statul Bahrain.. casatoria a fost transcrisa si in Romania... sotia si-a pastrat domiciliul ... (vezi toată discuția)
Divort condrea doru condrea doru As vrea sa ma luminati si pe mine cu o problema,daca se poate.Am o cunostinta care este cununata cu acte in gemania. (Casatorie pentru acte).Iar acuma traieste ... (vezi toată discuția)