avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

Tatal meu a decedat in 2001,el a fost casatorit legal cu mama mea din 1970. Dupa decesul tatalui meu ,am dezbatut mostenirea cu mama ,si conform legii a fost emis un certificat de mostenitor in care apar eu cu o cota si mama ,cu alta cota. Intre timp ,mama a decedat,in 2013,si as dori sa stiu ce drepturi am asupra apartamentului in care m-am nascut ,am locuit si locuiesc ,facand investitii majore? De unde pot afla daca am fost infiat? Ptr ca doresc sa dezbat mostenirea in instanta,deoarece nimeni nu a participat,la absolut nimic ,in legatura cu viata parintilor mei. Va multumesc.


Editat scriere cu majuscule.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 15:03, 3 Septembrie 2021
La notar este obligatorie prezenta tuturor mostenitorilor. Sau reprezentarea pe baza unei procuri speciale.
Daca alegeti calea judecatoreasca, instanta citeaza partile, iar in caz de neprezentare cauza se va judeca in lipsa, pe baza probelor administrate.
Trebuie sa aveti inscrisuri doveditoare sau alte probe pentru investitiile facute.
Buna am si eu o antrebare mama mea a decedat decedat pentru vinderea unei locuință am făcut dezbatere de mostenire unde să făcut parterul antre tatăl meu fratele meu și eu pe toate bunurile dobandite de ei doi apartament mașină si o casă la țară tatăl meu să recăsătorit are 14 ani legitimi nu au copii cu respectivă a decedat si fratele meu acum șase luni si tatăl meu vreau sa stiu ce drept are soția actuală la mostenire si cum se împarte
sotia actuala mosteneste 1/4 din tot ce a ramas dupa tatal dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl vitreg a decedat. noi moștenim ceva din apartament, sau doar frații noștri vitregi au dreptul? MARCELA2017 MARCELA2017 Buna ziua MAMA mea s-a recasatorit cand aveam eu 10 ani eu mai aveam o sora de 8 ani dupa casatorie au mai rezultat 2 copi cu cel de al2-lea tata in total 4 ... (vezi toată discuția)
Putin ajutor va rog Eduard1 Eduard1 Am o intrebare .... Tatal meu vitreg a decedat si acum mama vrea sa vanda casa. Mama era casatorita cu tatal vitreg si impreuna au dobandit acest imobil. ... (vezi toată discuția)
Succesiune gross405 gross405 Buna ziua.Tatăl meu vitreg a decedat.Am rămas cu drept de mostenire eu mama mea si sora mea vitregă fi ca defunctului.Va rog sa mi spuneti care este ... (vezi toată discuția)