avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Termen de prescriptie penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Termen de prescriptie penalitati

Buna ziua,
Asociatia blocului unde locuiesc solicita prin instanta sa achit penalitati calculate in perioada iulie 2012 si pana in prezent. Care este termenul de prescriptie? 3 ani sau 5 ani?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:46, 27 Ianuarie 2017
Poate ar trebui amintit si faptul ca prescriptia isi face efectul doar daca datoriile respective nu au fost reclamate niciodata, adica exact cum a precizat @ynocentta in ultima fraza.
florimanolache77 a scris:
Asociatia blocului unde locuiesc solicita prin instanta sa achit penalitati calculate in perioada iulie 2012 si pana in prezent. Care este termenul de prescriptie? 3 ani sau 5 ani?

Daca din iulie 2012 pana la actionarea in instanta, ati facut plati catre asociatie, nu se pune problema prescriptiei. Facand plati inseamna ca ati recunoscut debitele si trebuie sa le platiti. Oricum puteti solicita judecatorului sa considere prescrise debitele mai vechi de 3 ani (socotind 3 ani in urma de la data actionarii in judecata). Judecatorul poate decide ca o parte din debit este prescris, in functie si de dovezile depuse de asociatie din care sa reiasa ca ati platit partial, ca ati avut cuniostinta de aceste debite, ca ati fost notificat s.a.m.d.
Numai instanta hotaraste!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati la intretinere MARIA343 MARIA343 Buna seara In luna martie 2012 aveam restanta la intretinere x lei .Am achitat in luna octombrie o suma y ajungând la zi cu plata ... (vezi toată discuția)
Penalitati asociatii de proprietari runner27 runner27 Cu cat timp retroactiv se pot incasa de catre asociatie penalitati neachitate de proprietari la restante achitate de proprietari la cheltuielile comune ?Adica ... (vezi toată discuția)
Plati facute, dar incasate pentru penalitati si nu pentru datoria principala victor22 victor22 Salutare, Am si eu o intrebare privind datoriile la intretinere ale tatalui meu. El nu a platit la timp (luna de luna) intretinerea la asociatia de ... (vezi toată discuția)