avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare salariu necuvenit presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare salariu necuvenit presedinte

Buna seara, fostul presedinte a incasat un salariu introdus pe lista de plata si achitat de fiecare proprietar conform cotei indivize dar s-a constatat ulterior ca nu avea dreptul la el si timp de doi ani nu s-a luat nici o masura. A fost schimbat in luna septembrie 2016 si in AG respectiva s-a stabilit recuperarea sumei asa cum s-a dat adica lunar incepand cu luna octombrie si a fost de acord. Nu a platit nimic si as vrea sa stiu daca pot trece suma printr-o rubrica separata pe lista de plata pentru recuperare si redistribuirea ei la proprietari. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Georgeta2016 , utilizator 22:20, 5 Februarie 2017
Georgeta2016 a scris:

Contabilitatea asociatiei inclusiv listele de intretinere sunt facute de o firma si alta firma este pentru cenzorat.


Sunteti presedintele asociatiei, de ce va bateti capul cum sa recuperati banii?
Aveti doua firme pe care le platiti, una care a constatat ilegalitatea si alta care o verifica pe prima.

Pe reprezentantii celor doua firme i-ati intrebat cum sa se puna in aplicare hotararea adunarii generale?

Parerea mea, asa cum propuneti, varianta introducerii in lista de plata a 2 coloane, este o solutie transparenta si edificatoare.
Aveti totusi in vedere ca si presedintele a contribuit cu o suma la indemnizatia lui si trebuie sa ii scadeti si lui cota corespunzator.

Pana la urma omul ala a depus o activitate in folosul proprietarilor si putea fi gasita o modalitate de rezolvare avand in vedere ca este pensionar.

Iar solutia o gasiti aici
Art. 35
(5) De asemenea, comitetul executiv decide si asupra acordarii unor drepturi banesti membrilor asociatiei de proprietari care desfasoara activitati lucrative folositoare acesteia, in limita bugetului de venituri si cheltuieli adoptat de adunarea generala a proprietarilor.

Cum indemnizatia presedintelui a fost aprobata in AG se poate considera ca a fost prevazuta in BVC.

Dar stiti ce se intampla cand nu iti vezi de treburile tale, sa stai linistit si sa ii iei tu la intrebari pe altii!;)
Nu ne-ati spus concret, de ce trebuie sa dea banii inapoi ?
Mai trebuie sa tineti cont si de faptul ca nu puteti pune pe lista de plata sume fara documente justificative, hotararea adunarii generale nu tine loc de hotarare judecatoreasca.Ne spuneti si cum ati recuperat de la ANAF contributiile pentru contractul de mandat al presedintelui?

Daca persoana a fost de acord cu restituirea banilor nu este necesara hot judecatoreasca ptr recuperare.
Numai daca nu era de acord se ajungea in instanta.
Nu inteleg de ce este important motivul pentru care trebuie sa restituie salariul? Asa a hotarat firma care intocmeste listele si este specificat in raportul de cenzorat pe care daca doriti le caut de acum 2ani si jumatate si va comunic pentru ca pe mine nu m-au interesat amanuntele decat mi s-a spus ca e ceva legat de pensie. Daca acestea nu sunt suficiente sau nu sunt considerate documente justificative atunci de ce mai platim o firma si un cenzor? Eu in calitate de nou presedinte trebuie sa pun in aplicare hotararile AG adica sa recuperez suma iar AG a hotarat in urma raportului de cenzorat. Cum am recuperat sumele de la ANAF iar nu are legatura cu intrebarea mea pe care o repet si va rog daca se poate un raspuns concret si la obiect. Multumesc utilizatorului Cyan care mi-a raspuns la subiect dar as mai dori si alte pareri nu numai intrebari care nu ma ajuta.
Asa ne comportam noi aici, pe forum. Punem intrebari suplimentare pentru ca adeseori utilizatorii vin cu o problema despre ale carei inceputuri nu le stim si e posibil sa-i dam raspunsuri gresite tocmai din acest motiv. Iar el sa calce-n gropi pe la asociatie.
Cei mai vechi, dar si cei mai noi, am invatat destule lucruri din acest site si din acest forum, chiar ne-am schimbat opiniile cand ni s-au adus argumente rationale si legale.

Dar, daca v-ati suparat pe noi ca insistam prea mult, atunci o sa va raspund la obiect si eu.
La cheltuielile administrative adaugati o suma negativa care reprezinta totalul salariilor presedintelui pe care vreti sa le recuperati (practic se scade din totalul acestor cheltuieli) si veti avea un total mai mic cu aceasta suma, poate chiar negativ. Acesta va fi repartizat, pe lista de intretinere, in rubrica de "cheltuieli pe cota-parte indiviza".

Alte discuții în legătură

Incadrari tomasso tomasso Inspectorii serviciului specializat al primariei in urma verificarii documentelor asociatiei de proprietari au constatat ca nu a fost prezentat contractul de ... (vezi toată discuția)
Ce pregatire profesionala trebuie sa aiba presedintele si vicepresedintele asociatiei de propietari? maria_carmen maria_carmen Care este pregatirea profesionala a presedintelui si vicepresedintelui: liceu? facultate tehnica? facultate economica? Ce acte trebuie sa intocmeasca, sa ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei de proprietari roxana moldovan roxana moldovan Este obligatoriu ca presedintele asociatiei de proprietari sa fie proprietar in imobilul care face obiectul asociatiei? Daca da, care este temeiul legal? (vezi toată discuția)