avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de donatie / testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de donatie / testament

Buna ziua. Bunica mea materna traieste , iar bunicul matern a decedat inainte ca eu sa ma nasc (nepoata).Ei (bunicii) au doua fete: eu sunt una dintre nepoate cea care traieste in casa cu ea(bunica). Ce trebuie sa facem pentru a nu o despagubi pe cealalta fiica a bunicii, deoarece ea s-a casatorit de mult timp si a plecat din casa. Precizez faptul ca nu a adus nici o imbunatatire casei.
Ea are dreptul la casa din cauza mortii bunicului meu? si daca da, ce trebuie sa facem pentru a nu o despagubi, exista act de donatie , testament, nu stiu ceva , pentru ca nu merita.Va multumesc si sper sa-mi raspundeti. O zi buna!
Casa are imbunatatiri acum, cum dovedim ca atunci cand ea a plecat din casa , aceasta avea o valoare insemnificativa?
Mostenitorii rezeravari nu pot fi exclusi de la succesiune.

Asadar, rezerva succesorala a acestora este protejata, conform legii.


Actele cu titlu gratuit, donatiile ori legatele, pot fi supuse reductiunii, daca lezeaza rezerva succesorala , a mostenitorilor rezervatari.


Daca imobilul de care amintiti a fost dobandit in timpul casatoriei, trebuie realizata procedura dezbaterii succesorale, dupa bunicul dumneavoastra.


Succesori sunt bunica dumneavoastra, mama dumneavoastra si matura dumneavoastra.


Dupa ce este realizata dezbaterea succesorala, se poate proceda la instrainarea bunului, cu acordul tuturor copartasilor.


Cota-parte ideala , abstracta, matematica , din dreptul de proprietate, poate fi supusa transferului dreptului de proprietate, chiar daca nu exista manifestarea de vointa a altor succesori.


In cazul in care exista disensiuni, atat dezbaterea succesorala , cat si partajarea sunt realizate in instanta.


Imbunatatirile dau nastere unui drept de creanta, supus termenului de prescriptie extinctiva, de trei ani.


Mama dumneavoastra poate fi avantajata de actele de conservare efectuate, care au dus la sporirea valorii de circulatie a imobilului.


Succes.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament fără succesiune dezbătută. care e situația bunurilor cuprinse în el? voichita4075 voichita4075 am 77 de ani,am testament pe un teren (pe el exista dintotdeauna o casuta) din anul 1955,Acest testament este facut de bunicul meu. intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)
Testament, atacare jano_ildiko jano_ildiko Buna ziua! Am urmatoarea problema:daca bunica mea a murit si acum bunicul are intentia sa faca un testament in care ne lasa averea mie si matuselor mele. ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moarte iuli113 iuli113 ma intereseaza si pe mine daca ma poate ajuta cineva. bunica mea a decedat ea este trecuta in c.f.ca fiind proprietara a unui imobil,bunica are un sot pe ... (vezi toată discuția)