avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reducerea suspendarii de 30 zile pentru neacordare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reducerea suspendarii de 30 zile pentru neacordare prioritate

Am ramas 30 de zile fara permis pentru neacordarea prioritatii unui pieton. Fara camera nu pot dovedi ca era pe sens opus (pe Gh. Sincai inspre Tineretului, 4 benzi/sens).

Am vazut o situatie in care un sofer a ramas 30 zile fara permis, si politistul i-a recomandat sa depuna o cerere pentru reducerea perioadei efective de suspendare la 21 de zile.

Exista asa ceva pentru suspendarea pe 30 de zile ? Are legatura cu programarea din timp pentru examenul de 15 intrebari pentru redobandirea permisului ?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:16, 1 Februarie 2017
hotumattua mai citeste inca o data ce cere patraule2. lasa. iti traduc eu: patraule2 vrea sa dovedeasca ca pietonul era pe sensul opus de mers, iar agentul l-a sanctionat abuziv.
patraule2 adresati-va instantei cu o cerere de contestatie a cuantumului amenzii, a punctelor de penalizare acordate si de returnare permisului, solicitati ca proba imaginile video (daca le au; este posibil sa fie doar agentul in intersectie, este posibil ca pietonul sa traverseze pe culoarea rosie a semaforului pentru pietoni, caz in care probele video lipsesc cu desavarsire). mai solicitati, la primul termen, ca, in cazul in care vi se da castig de cauza, intregul staff al Biroului Politiei Rutiere din Romania - departamentul agenti de circulatie - sa fie testat oftalmologic si ORL pentru a vedea cum stau cu vazul si cu auzul.
hotumattua a scris:


Ati primit o multime de recomandari. Am sa fac si eu cateva precizari:

1. Nu dvs. trebuie sa dovediti ceva ci politia! Abia dupa ce politia isi motiveaza masura luata in instanta, interveniti dvs. atacand probatoriul acesteia.


Succes!


Gresit ! Fara a face plingere contraventionala in instanta, politia nu este obligata si nu trebuie sa dovedeasca nimic. Plingerea contraventionala in instanta trebuie sa fie motivata atit pe prevederile OG 2/2001 (privind regimul juridic al contraventiilor) referitor la modul cum s-a completat de catre agentul constatator procesul verbal, cit si pe articolele din codul rutier care se refera la fapta trecuta in procesul verbal. In cazul de fata la art. 35 din HG1391/2006 si art. 100 din OUG 195/2002. Adica , in cazul de fata se va reclama faptul ca pietonul era pe celalalt sens de mers.

Politia va da raspuns abia dupa depunerea plingerii, dupa 25 de zile de la comunicare. Teoretic va atasa proba video. Daca un contravenient se stie 100% nevinovat poate face o cerere in cadrul plingerii, ca politia sa ataseze in intimpinare acel material video.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2017
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot să contest pv prin care mi-a fost suspendat permisul pentru neacordare de prioritate unui pieton pe care nu l-am văzut? vladblj vladblj Buna ziua, Azi mi-a fost retinut permisul pentru 30 pentru neacordare prioritate de trece a pietonilor. Pe scurt descriu mersul lucrurilor : Inaintea unui ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv politia rutiera - o fapta din cele doua nu exista tescoandreas tescoandreas Buna ziua, Am fost oprit de un echipaj de la Politia Rutiera in aceasta seara. Am fost sanctionat contraventional cu Amenda contraventionala pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis matealecs85 matealecs85 Buna ziua, Am si eu o nelamurire/ intrebare. In cursul zilei de azi mergeam cu autovehicolul pe bld Timisoara dinspre intersectia cu strada Moinesti spre ... (vezi toată discuția)