avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Caractere romanesti in imputernicire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Caractere romanesti in imputernicire

S-a facut o imputernicire de catre copii catre unul din parinti pentru vanzarea unui teren. Imputernicirea s-a facut in afara tarii.

La o citire mai atenta a acesteia am observat ca din numele copiilor dar si a celui imputernicit, lipsesc caracterele romanesti (mai exact "sh" a fost inlocuit cu "s"). Datele din buletin si celelalte sunt corecte.


In aceasta situatie, imputernicirea poate fi folosita deplin?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:57, 11 Septembrie 2009
Mai cu seama pentru ca acea procura a fost facuta in afara tarii, nu cred sa existe probleme.

Eu am avut situatia ...inversa. Un notar roman a autentificat un document pentru un cetatean german al carui nume l-a scris cu SS in loc de (... :rolleyes: ... iata ca tastatura nu-mi permite sa v-o "desenez"...) litera din alfabetul german scharfes S (sper ca ma "tradus-o" bine JH?).

Sigur ca Reg. Com. a strambat din nas. Dar si-au revenit dupa ce le-am depus o declaratie a unui traducator autorizat care le-a povestit in scris ca ...se practica asemenea inlocuire.
godspeed a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Imi place ca ati cautat norme juridce.


Daca as putea sa va fac sa si zambiti... Nu fac decat sa dezvolt raspunsurile Dvs. ultrasintetizate ;)


Chiar m-ati facut sa zambesc.Mi-a placut.

E tare treaba cu tastatura lipsa.
Mie imi pare stupid.
Nu este o greseala, nu este nici macar o eroare materiala... Este pur si simplu o redactare fara diacritice.
Atata timp cat nicio lege nu imi spune ca numele meu fara diacritice nu este numele meu, inseamna ca e tot al meu, deci il pot folosi.
E stupid, pe documentele mele de la Fisc nu am diacritice, pe actele de la Barou nu am diacritice (si e act de identitate pentru avocat, adica ma pot legitima ca avocat cu legitimatia de la barou, chiar in Italia sau Belgia!).
Voi imi spuneti ca Gradinaru e altceva decat Grădinaru? Ei, hai!

Atata timp cat nimeni si nimic nu a impus redactarea cu diacritice a actelor juridice, inseamna ca daca o hotarare e valabila scrisa fara diacritice, la fel e si orice alt act notarial, inclusiv o procura!
Cati oameni nu si-au facut acte de identitate dupa hotarari fara diacritice!

Sunt de acord ca asa ar trebui scrise toate actele, cu diacritice, insa acolo unde legea nu distinge... putem scrie cum vrem.
Da, un exemplu bun cu hotararile judecatoresti care sunt: ba cu diacritice, ba fara. Asta nu inseamna ca dreptul lui X nu exista pentru ca nu e scris cu "tz", de exemplu.
Atata timp cat are CNP-ul in procura, nu vad de ce s-ar impiedica notarul de "s" si "sh".
Mai inteleg sa obiecteze daca numele sunt total schimbate.
romascanu a scris:


Eu am avut situatia ...inversa. Un notar roman a autentificat un document pentru un cetatean german al carui nume l-a scris cu SS in loc de (... :rolleyes: ... iata ca tastatura nu-mi permite sa v-o "desenez"...) litera din alfabetul german scharfes S (sper ca ma "tradus-o" bine JH?).


Jawohl, meine Dame!!!

La asta ma gandeam si eu... sunt o multime de sentinte, incheieri, contracte notariale, acte administrative ale administratiei locale sau centrale (inclusv acte de restituire) scrise fara grafia romana!!!
Urmand aceeasi logica, toate ar cam fi nule... sau in orice caz nu pot fi executate, deorece e vorba de alte persoane...
Nu e Shtefan e Stefan... cum naiba sa executi asa ceva? :O

Ganditi-va la cati nevinovati stau in puscarie/arest preventiv... pentru ca hotararea a fost data impotriva altor persoane decat a celor care stau in puscarie... pentru ca lipseste o virgula pe ici pe colo... pe la nume!!! A fost condamnat/arestat Ghita Gheorghe si sta in puscarie Ghitza Gheorghe!!!
Nasol... bine ca exista CEDO...
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2009
ContSters56778, utilizator

Alte discuții în legătură

Scrierea cu diacritice în cererile adresate instanței CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, intreb deoarece cineva mi-a atras atentia sa am grija cum formulez o contestatie (in cazul meu de rovinieta). Mi-a spus ca sa am grija pe langa ... (vezi toată discuția)
N-am gasit notar care sa accepte revocarea unei procuri fara nr .autentificare mariapopescu mariapopescu Niciun notar n-a acceptat ca tatal meu sa dea declaratie de revocare a procurii data nepoatei lui pentru terenul in indiviziune ,deoarece nu are nr de ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate expirata in strainatate mriulian mriulian Buna seara, Mi-a expirat cartea de identitate in Spania, se poate sa trimit imputernicire si actele vechi in Romania si sa mi-o refaca un prieten? Multumesc ... (vezi toată discuția)