avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Caractere romanesti in imputernicire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Caractere romanesti in imputernicire

S-a facut o imputernicire de catre copii catre unul din parinti pentru vanzarea unui teren. Imputernicirea s-a facut in afara tarii.

La o citire mai atenta a acesteia am observat ca din numele copiilor dar si a celui imputernicit, lipsesc caracterele romanesti (mai exact "sh" a fost inlocuit cu "s"). Datele din buletin si celelalte sunt corecte.


In aceasta situatie, imputernicirea poate fi folosita deplin?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:57, 11 Septembrie 2009
=D>=D>=D>
Din pacate sau din fericire , toate parerile noastre pro sau contra se vor izbi de atitudinea notarului care va autentifica actul!
Intrucat sunt un tip curios am pus mana pe telefon si am sunat exact 3 notari . Daca veti dori o sa va furnizez si numele lor, dar nu cred ca asta are relevanta . Niciunul dintre ei nu va autentifica vanzarea unei proprietati in baza unei procuri in care numele persoanei e scris cu sh in loc de s sau invers!
Toti mi-au spus acelasi lucru...vor cere persoanei sa solicite o alta procura redactata corect!=D>
Ceea ce mi se pare foarte corect! De ce sa stai sa te plimbi ca notar prin cine stie ce instante cu cine stie ce proces cand actele trebuie sa fie 100% corecte?
Dar aici ne omoara mentalitatea romaneasca de genul:"Hai domnule ca se poate si asa!"Uitati ca nu se poate si asa !B-)
Ce am inteles eu ca in loc de "ş" s-a scris "s".
Inteleg ca autorul topicului l-a scris pe "ş" - "sh" ca pe messenger. :D
MIHAI GRIGORE a scris:
! De ce sa stai sa te plimbi ca notar prin cine stie ce instante cu cine stie ce proces cand actele trebuie sa fie 100% corecte?
Dar aici ne omoara mentalitatea romaneasca de genul:"Hai domnule ca se poate si asa!"Uitati ca nu se poate si asa !



Am avut caz concret in care un "n" a devenit "d" pe o incheiere de intabulare, ei bine, a fost o intreaga tevatura pentru corectarea in evidenta cadastrala desi actul notarial a fost corect, greseala fiind a biroului de carte funciara.
Sunt de parere ca o procura emanata de la un notar fie el si strain, se face in baza actului de identitate al persoanei respective, este firesc si profesional ca datele de identificare ale acestuia sa fie corect preluate. Tot atat de firesc si profesional este ca si notarul care va intocmi un act autentic in baza acelei procuri, sa o faca numai daca procura este absolut corecta.
Mare diferenta in azul in care exista o litera in loc de alta, e normal sa fie tevatura!
Dar in cazul asta literele sunt cele care trebuie, doar ca scrierea e diferita!
E ca si cum ma duc in China si fac un document, poate procura si in tara imi comenteaza careva ca nu e cu litere romanesti!!! :stunned:
Ala din Frata isi cumpara wordu' avand... caractere romanesti??
Cati notari au caracterele frantuzesti??

Asa, daca ma sunai si pe mine, si eu iti spuneam la fel, ca imi pare ciudat sa ma sune cineva cu asa ceva, inseamna ca pana si el crede ca e o problema, asa ca ma feresc.
In plus, depinde cum punem problema, daca spun ca in loc de ş e s, evident ca telefonic poate parea ca sunt doua litere diferite.
In fapt insa, daca mergeti la un notar si-i spuneti ca aveti o vanyare cu procura, dupa ce v-au inregistrat cererea nu vad sa va mai refuze... Ca stiu ca n-ar avea temei!
Repet nu vad sa fie o litera in loc de alta daca tot documentul e scris fara diacritice. Vad numai ca e scris cu alt tip de caractere, atata tot.
Era curios de intrebat temeiul juridic...
GabrielaA a scris:

Ce am inteles eu ca in loc de "ş" s-a scris "s".
Inteleg ca autorul topicului l-a scris pe "ş" - "sh" ca pe messenger. :D


Asa am inteles si eu...
Asa ca nu e comparabil cazul inlocuirii unui n cu d
Alina-Alida diferenta e esentiala aici!!! Poate fi un cu totul alt nume
Insa Stefan e tot Stefan indiferent daca sub S e o virgula sau nu!
Mai ales cand restul datelor corespund!!!

Insa mai am o nelamurire referitoare la statusul tau, Gabriela "...s-a scris un mileniu cu pene de gasca sau de gashca!!!:O"
Ca lipseste si virgula de la s si caciulita de la primul sau al doilea a!:P:P

Alte discuții în legătură

Scrierea cu diacritice în cererile adresate instanței CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, intreb deoarece cineva mi-a atras atentia sa am grija cum formulez o contestatie (in cazul meu de rovinieta). Mi-a spus ca sa am grija pe langa ... (vezi toată discuția)
Reluarea numelui de fata dupa divort Anabela Iacob Anabela Iacob Buna ziua, numele meu este Anabela-Eva Iacob (nume pastrat dupa divort). In acest moment intentionez sa imi iau numele de fata inapoi si totodata sa il ... (vezi toată discuția)
N-am gasit notar care sa accepte revocarea unei procuri fara nr .autentificare mariapopescu mariapopescu Niciun notar n-a acceptat ca tatal meu sa dea declaratie de revocare a procurii data nepoatei lui pentru terenul in indiviziune ,deoarece nu are nr de ... (vezi toată discuția)