avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Masina avariata din cauza caderii de gheata de pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Masina avariata din cauza caderii de gheata de pe cladire

buna ziua , am si eu o intrebare in urma cu 2 zile de pe blocul unde locuiesc a cazut o bucata de gheata pe masina parcata regulamentar in parcarea blocului producand o avarie mare masini parbriz spart + capota indoita . Am vb cu proprietarea imobilului si mi-a sp ca in germania parcarea este pe proprie raspundere si ca nu crede ca asigurarea blocului imi va plati daunele. Eu am facut poze masinii pe care i le-am trimis si proprietarei ca sa le trimita la asigurarea blocului . Intrebarea este daunele trb sa le platesc eu sau asigurarea blocului? Ma poate consilia cineva ce ar trebui sa fac in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 08:18, 20 Februarie 2017
raspund cu intarziere... pot sp ca asigurarea blocului a platit paguba si mai pot sp ca masina a fost parcata regulamentar in loc marcat pentru parcarea blocului. Acele bucati de gheata au cazut la o distanza de 1,80-2,30 fata de "verticala cornisei" o bucata pe parbriz (spargand-ul)si una pe capota(indoind-o). In germania blocurile au acoperisurile cu un unghi foarte mare...
am recuperat prejudiciul fara avocat etc... a platit asigurarea blocului intr-o saptamana de la eveniment
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2017
myxfabi, utilizator
cum am mai raspuns mi s-a dat castig de causa pentru ca masina era parcata in parcarea amenajata pentru locatarii imobilului iar asigurarea blocului mi-a platit dauna intr-o saptamana de la producerea evenimentului . Nu am apelat la avocat etc... am vb doar cu asigurarea blocului adaugand pozele si dovezile de la fata locului.
Din descrierea dvs. nu se intelege fara echivoc ca evenimentul s-ar fi produs in Germania.
In Romania nu s-au gandit sa oblige asociatia de proprietari sa asigure blocul! Dar nu este inca timpul trecut.:D
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru cine nu stie: din propria experienta: o firma de asigurari, nu spun care, ne-a dat in judecata, pe cei 11 proprietari ai apartamentelor dintr-un bloc din Bucuresti ( pe fiecare in parte!!) pentru asi recupera despagubirile platite unui asigurat care a parcat masina in fata blocului si care a fost avariata rau de turturii cazuti de pe acoperisul blocului nostru. Am scapat ca prin minune sa platim solidar vreo 12000 lei noi. Ce am invatat eu? am facut o asigurare de raspundere civila care ma acopera de orice paguba produsa cu sau fara voia mea, etc, etc...
Cu o suma infima am scapat de grija turturilor, a tencuielii cazute, zapada, ghivece de flori,etc ce pot avaria masini, carute, biciclisti, oameni sau tot ce misca si nu se uita in sus cand trec pe sub fereastra mea. Va sfatuiesc sa faceti la fel individual sau pe asociatie si nu va va durea capul!
S-auzim numai de bine.

Alte discuții în legătură

Proces pentru caderi de zapade de pe balcon in care este implicata si asociatia de locatari vladulescu21 vladulescu21 Buna seara,am o intrebare la Dvs.Sa va spun despre ce este vorba.In urma cu 3 ani(16.12.2012) de pe balconul meu ,eu sunt la etajul 4 a cazut zapada pe masina ... (vezi toată discuția)
Responsabilitatea cui - zapada cazuta de pe bloc pe o masina nature nature Buna seara, sunt proprietarul unui apartament situat la et.3/3, in seara aceasta am fost anuntat ca o bucata de gheata/zapada ar fi cazut pe masina unui ... (vezi toată discuția)
Caderi de zapada de pe acoperisul blocului emannueltm emannueltm Ce lege sau hotatrare obliga concret asociatiile de locatari sa curete zapada de pe acoperisurile blocurilor? Pe multe forumuri apare ca......\\"conform ... (vezi toată discuția)