avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie notariala persoana varstnica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie notariala persoana varstnica

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Locuiesc intr-o casa cu 2 apartamente. Vecinii celuilalt apartament au depus la Primarie documentele necesare renpvarii apartamentului lor. Au nevoie de la mine de o declaratie notariala din care sa rezulte ca sunt de acord cu lucrarile din proiectul depus. Problema e ca proprietari suntem 2, adica eu si mama mea in varsta de 95 de ani, care traieste intr-un scaun de invalid. Am incercat sa gasesc un notar care sa vina la domiciliu, dar acesta - singurul gasit! - are nevoie de un document medical de la un psihiatru din care sa rezulte ca e in deplinatatea facultatilor mintale. N-am gasit nici unul! Va rog sa-mi spuneti daca stiti vreo alta cale.Daca mama n-ar fi normala, vecinii mei nu si-ar putea repara casa? Inteleg daca ar fi vorba despre vreo vanzare, dar e vorba doar de a le permite sa faca reparatii
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 08:36, 6 Martie 2017
Va rog sa ma iertati ca insist, dar daca mama n-ar fi normala, cum s-ar proceda? Adica vecinii mei nu si-ar putea repara casa?
Pai mama dvs e bolnava. Nu ma pot pronunta daca e normala sau nu. Avand dementa senila deja exista dubii, are pierderi de memorie chiar dvs ati spus...., v am explicat mai sus......
Daca este asa trebuie ca mama dvs pusa sub interdictie si in acte o va reprezenta tutorele. De aceea v am spus din nou ca e complicat....
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2017
ContSters338589, utilizator
1. Gasit un doctor psihiatru care sa se deplaseze la domiciliu si sa constate ca mama dvs. nu pote decide singura din cauza senilitatii. Probabil are Alzeimer cu dementa (asa are si bunica). Pe langa actul respectiv parerea mea e ca trebuie sa primeasca si tratament, tratament care in acest moment am inteles ca nu il ia iar starea i se va degrada.
2. Cu acel act se merge la autoritati pentru a va declara tutore pe dvs.
2. Cu actele respective puteti da dvs. declaratia in locul mamei.
Oricum este un pas pe care trebuie sa il faceti pentru ca daca aveti nevoie in viitor de vreun act in numele ei nu aveti cum sa-l obtineti. Nu trebuie sa stie pentru ce chemati psihiatrul, puteti sa ii spuneti ca e un doctor pentru a-i prescrie un tratament pentru sold/durere.
Va multumesc mult pentru ajutor. E diagnosticata cu senilitate si pentru asta i-a prescris tratament pe care il ia. Concret, caror autoritati trebuie sa ma adresez?
Trebuie luat legaturta cu Autoritatea Tutelara din cadrul Primariei de la domiciliul mamei, apoi facut o expertiza IML si sa va adresati instantei de tutela, adica instantei civile-judecatoria de la domiciliul celui care urmeaza a fi pus sub interdictie.

Alte discuții în legătură

Proceduri notariale in cazul in care persoana nu se afla in deplinatatea facultatilor mentale! ionica3727 ionica3727 Buna ziua. In urma unui AVC suferit in luna august anul curent, mama s-a ales cu pierderi de memorie (exista posibilitatea ca pe parcurs ce trece timpul si cu ... (vezi toată discuția)
La vanzare cumparare daca cea in cauza are dementa poate semna sora? cool_girl_em cool_girl_em o doamna vrea sa facem vanzare cumparare cu clauza si noi sa o ingrijim, problema e ca doamna are inceput de dementa si ea nu ne poate face actele, e posibil ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,bunica suferă de demență severa ... Romeo_ionut Romeo_ionut Buna ziua,bunica suferă de demență severa.Ea sta singura și nu mai are pe nimeni.A ajuns într-un stadiu in care se cearta cu vecinii și amenință cu ... (vezi toată discuția)