repulse a scris:
rugamintea mea la dumneavoastra este sa imi spuneti:
1. daca este undeva stipulat in lege ca angajatorul se obliga sa ofere salarii compensatorii in cazul in care angajatul (eu) a fost demis din motive de reducere personal.
2. in lunile mai/iunie am intrat jumatate din membrii firmei in somaj tehnic fara a fi defapt in somaj (practic am muncit) si nici nu am semnat nici o foaie in care sa-mi dau acordul ca vreau sa intru in somaj, cat de legala este aceasta manevra? deoarece in cazul in care nu-mi voi primii banii cuveniti de la patron vreau sa il reclam la ITM
Pentru concediere, conf.art.65.1. primiti un salariu compensatoriu, subscriu la tot ce au scris colegii mei.
Insa, procedura somajului tehnic nu a fost corecta. Oamenii trebuie informati, printr-un document macar, ca incepand cu data de.......sunt in somaj tehnic. Eu nu cred ca legea prevede ca aplicarea acestei masuri de somaj tehnic este secreta, oamenii sa nu stie nimik. Iar instiintarea nu se face verbal ci scris.
Daca vor sta acasa sau la serviciu in asteptarea reluarii activitatii trebuie prevazut in CCM aplicabil si nu stiu daca aveti prevazut asa ceva;)