Buna ziua!
Am si eu o intrebare. As vrea sa incep constructia unei case. Pamantul este cumparat pe persoana fizica,
iar materialele as vrea sa le achizitonez pe firma pentru a deduce T.V.A-ul si pentru a-mi micsora profitul.
As vrea sa stiu daca pot face un contract prin care sa specific ca persoana fizica 'aduce" pamantul si suporta cheltuielile
cu manopera constructiei, iar firma suporta cheltuielile cu materiale. La finalizarea constructiei, as vrea sa declar ca la
parterul constructiei va fi sediul firmei, iar la mansarda va fi casa de locuit. De asemenea, vreau sa intabulez constructia
pe persoana fizica. Este legal? Exista astfel de tip de contract?
Am intrebat si eu in stanga si in dreapta despre acest lucru insa cert este ca nu poate fi construit 100% din resursele financiare ale firmei. Dupa cum spune si domnul Eugen MARCOV, se poate stabili o parte viitoare a sediului firmei. Din raspunsurile primite am dedus 2 variante:
1) Firma construieste tot dupa care vinde persoanei fizice
- Implica un adaos, firma nu poate vinde fara profit
- costuri cu vanzarea-cumpararea
2) Persoana fizica construieste procentul locuibil si firma procentul sediului.
De exemplu, daca casa va avea 180mp, 80 declarati sediu (living, birou, toaleta, hol, chiar si bucataria poate fi etc) 44,5% din cheltuieli ii vor reveni firmei.