avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... pot construi sediu firma si locuinta ?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

pot construi sediu firma si locuinta ?

Buna ziua!
Am si eu o intrebare. As vrea sa incep constructia unei case. Pamantul este cumparat pe persoana fizica,
iar materialele as vrea sa le achizitonez pe firma pentru a deduce T.V.A-ul si pentru a-mi micsora profitul.
As vrea sa stiu daca pot face un contract prin care sa specific ca persoana fizica 'aduce" pamantul si suporta cheltuielile
cu manopera constructiei, iar firma suporta cheltuielile cu materiale. La finalizarea constructiei, as vrea sa declar ca la
parterul constructiei va fi sediul firmei, iar la mansarda va fi casa de locuit. De asemenea, vreau sa intabulez constructia
pe persoana fizica. Este legal? Exista astfel de tip de contract?
Cel mai recent răspuns: Sorin Sorin , Consultant credite si finantari 09:07, 18 Noiembrie 2016
Am intrebat si eu in stanga si in dreapta despre acest lucru insa cert este ca nu poate fi construit 100% din resursele financiare ale firmei. Dupa cum spune si domnul Eugen MARCOV, se poate stabili o parte viitoare a sediului firmei. Din raspunsurile primite am dedus 2 variante:

1) Firma construieste tot dupa care vinde persoanei fizice
- Implica un adaos, firma nu poate vinde fara profit
- costuri cu vanzarea-cumpararea

2) Persoana fizica construieste procentul locuibil si firma procentul sediului.

De exemplu, daca casa va avea 180mp, 80 declarati sediu (living, birou, toaleta, hol, chiar si bucataria poate fi etc) 44,5% din cheltuieli ii vor reveni firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociere in participatiune rocs rocs o pf are in proprietate teren intravilan. Poate o SC sa construiasca o cladire ca sediu firma cu fonduri din SRL dar in beneficiul PF? Este caz de contract de ... (vezi toată discuția)
Cum imi inchiriez terenul meu la firma mea Florina2222 Florina2222 Buna Va rog sa ma ajutati cu o problema pe care o am. Detin un teren proprietate privata, intra-vilan. Pe acest teren vreau: 1. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Asociatia in participatiune antoaneta31 antoaneta31 Sotul meu a semnat un contract de asociere in participatiune cu o persoana fizica ptr 10 ani,obligatiile,profitul si pierderile din contract ii mentiona pe ... (vezi toată discuția)