avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... De ce sa platesc service ascensor daca stau la et. 1
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

De ce sa platesc service ascensor daca stau la et. 1

Locuiesc la etajul 1 si de trei ani de zile de cand locuiesc in acest bloc, usile lifturilor de la etajul 1 sunt blocate. Lunar, platesc taxa de service, reparatiile necesare, ISCIR-ul si tot ce este necesar functionarii liftului desi eu nu il pot folosi. Nu platesc energia electrica necesara functionarii liftului. Administratia si comitetul executiv al asociatiei refuza sa puna in discutia adunarii generale scoaterea in totalitate a contributiilor banesti pentru lift pentru cei care locuiesc la parter si etajul 1 si care au semnat o cerere in acest sens. Va rog sa imi spuneti ce trebuie facut oficial pentru reglementarea situatiei ! Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:35, 14 Februarie 2017
Valoarea proprietatii dv. este formata din valoarea proprietatii private (apartamentul) si valoarea cotei-parti indivize aferenta apartamentului din proprietatea comuna.

Nu mai sunteti locatar cu chirie la stat ca sa va priveasca numai folosirea unui spatiu, sunteti proprietar al unui imobil format din apartament si cota-parte indiviza din spatiul si instalatiile comune.
Ca proprietar intr-un condominiu aveti o raspundere intrinseca pentru pastrarea in stare buna si de functionare a tuturor spatiilor, instalatiilor, utilitatilor comune.
In acelasi timp legea va da posibilitatea sa beneficiati de scutiri pentru nefolosinta, cum este si cazul dv. cu energia electrica pentru functionarea ascensorului.

Corect, proprietarii contribuie la "pastrarea in stare buna si de functionare a tuturor spatiilor, instalatiilor, utilitatilor comune" numai ca cei din conducerea asociatiei administreaza cu rea credinta "pastrarea in stare buna si de functionare a tuturor spatiilor, instalatiilor, utilitatilor comune"!
Cei cu centrala termica contribuie la reparatiile conductelor de apa calda si instalatiei comune de gaz chiar daca nu beneficiaza de ac si gaz dar instalatiile sunt functionale.
Poate o persoana de la etajul 1 are nevoie sa fie transportata in caz de necesitate la ambulanta cu caruciorul! Ce fac, o iau in brate si o cara ca pe sacul de cartofi doar ptr ca cei din conducerea asociatiei sunt niste tampiti care fac ce vor?

Faceti o sesizare oficiala la serv relatii cu asoc de propr din primarie cu argumentul contribuirii la plata pentru intretinerea in stare de functionare a liftului la toate] etajele blocului si cel al transportului in caz de necesitate a unui bolnav cu ajutorul liftului..
De asemenea faceti o sesizare oficiala firmei de service care intretine liftul sa deblocheze usa sub sanctiunea notificarii ISCIR pentru nefunctionarea corespunzatoare a intregii instalatii. Risca sa isi piarda autorizatia. Sa ne spuneti ce raspunsuri primiti de la cei sesizati!
Asociatia nu este proprietarul liftului ci doar sdministratorul partilor comune, calitate in care are obligatia sa mentina in stare de functionare instalatiile in integralitatea lor.
@cyan
Problema pusa de utilizatoare nu este ca ar vrea sa i se deschida usile la et.1, sau cel putin nu asta se vede din ce a intrebat, ci de ce plateste service daca nu foloseste liftul si recunoaste ca nu plateste energia electrica pentru lift deoarece usile sunt blocate la et.1 unde locuieste dumneaei.

Chestiunea este de principiu, nu de amanuntul concret, ca nu ar fi bine administrat, ca in conducere sunt tampiti sau altele de genul asta.

Deci, va rog, raspundeti la chestiunea de principiu.
In final nu ramane decat sa ne clarifice @georgetteivonna care este nemultumirea!

Am mai pus intrebarea si o repet
proprietarii de la etajul 1 nu ar avea nimic de comentat daca usa nu ar fi blocata. @georgetteivonna, ce parere aveti?

Eu am inteles, poate gresit, ca nemultumirea vizeaza plata pentru intretinerea unui echipament functional. Adica ar fi de acord cu plata dar sa poata avea acces in caz de necesitate.

Nu inteleg decizia conducerii asociatiei de blocare a usii si impotrivirea pentru deblocarea ei.

Daca se merge pe principiul ca nu platesc energia ptr lift ar trebui sa blocheze si usa de la parter?

Ar mai fi o de clarificat o chestiune de principiu, daca scutirea de la plata energiei el. ptr lift se aproba prin hotarare a adunarii generale, blocarea usii de la lift trebuie aprobata tot prin hot AG?
Pentru ca in cazul in care nu exista o hotarare a AG ptr blocarea usii cred ca este vorba de un abuz al CEx.

Poate afla @georgetteivonna care este temeiul legal al blocarii usii (cine a decis in ce baza legala) si ne informeaza si pe noi.

PS: Si la noi sunt scutiti de la plata energiei de la lift cei de la parter si et 1, toti contribuie la intretinerea liftului iar la et 1 nu este blocata usa!:)
Eu nu cred ca comitetul sau admin a hotarat sa blocheze usa de la etajul 1 , ci datorita defectari unei piese la un etaj superior a hotarat sa-l ia de la etajul1 , de exeplu amortizorul sau ceva de la broasca., neavand bani ca sa puna altul nou

Alte discuții în legătură

Reparatie capitala lift - etaj 1 mmm_ggg mmm_ggg Buna ziua, am o intrebare lagata de urmatoarea situatie: - de comun acord, locatarii de la etajul 1 si Comitetul Executiv au blocat/dezafectat butoanele si ... (vezi toată discuția)
Plata lift persi persi Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje la etajul 1, dar este blocat liftul la acest etaj , insa administratorul ne obliga sa platim lunar suma de 12 lei. ... (vezi toată discuția)
Lege privind plata liftului intr-un bloc gmecmha gmecmha Buna seara.As dori sa-mi spuneti daca exista o lege prin care esti obligat sa platesti intr-un bloc liftul la etajul 1, acesta nefiind functional si ... (vezi toată discuția)