avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinerii pe numele chiriasului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinerii pe numele chiriasului

Societatea la care lucrez a inchiriat apartamente pentru angajati. Pe langa chirie, achitam si utilitatile (inclusiv intretinerea). Chitantele de la intretinere sunt eliberate pe numele proprietarului iar administratorul asociatiei refuza sa le elibereze pe numele societatii. Exista temei legal in baza caruia pot solicita eliberarea chitantelor pentru plata intretinerii pe numele chiriasului - persoana juridica? Intreb acest lucru deoarece in cazul unui eventual proces cum fac dovada ca a platit societatea atata timp cat chitantele sunt eliberate pe numele proprietarului.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: edx , utilizator 12:21, 11 Septembrie 2009
Nu am facut referire degeaba la acel desfasurator ci m-am bazat pe fatul ca nici pe OP-ul de hartie nu exista suficient loc pentru toate detaliile la 5 apartamente, de exemplu. Plus ca banca nu scrie intotdeauna pe extras toate detaliile din OP.
Ca sa nu mai vorbim ca administratorul s-ar putea sa nu se uite atat de in detaliu! :)
Cand ai plati la mai multe ap. este mai greu intr-adevar sa intre tot in detalii. Dar daca are loc sa treaca totul acolo nu mai e treaba lui ca nu citeste administratorul acele lucruri. In momentul in care incearca sa il treaca cu restante ii pune in fata o copie a acelui OP si gata.
va mai recomand ceva, care ar putea da rezultate in cazul in care presedintele si/sau comitetul executiv nu au un rol decorativ in asociatie :
dat fiind faptul ca administratorul este UN ANGAJAT al asociatiei prin bunavointa comitetului executiv, va puteti adresa presedintelui cu aceasta problema spunindu-le ca trebuie sa decontati pe numele dvs la serviciu sau firma aceste sume, dar nu pe numele proprietarului. proprietarul este totusi reprezentat pe acea chitanta cu numarul apartamentului. daca gasiti intetlegere la comitet, acesta poate impune presedintelui sa emita chitante pe numele dvs. pentru ca acest comitet poate lua o astfel de decizie in baza legii 230
Sunt un propietar - persoana fizica - care de mai bine de 3 ani are inchiriat apartamentul unei firme (locuinta de serviciu). Lunar dadeam societatii respective o chitanta de mana prin care declaram ca am primit suma aferenta intretinerii, telefonului, cablului si energiei electrice, chitanta la care atasam copiile chitantelor cu care s-au achitat utilitatile.
In calitate de propietar pastrez originalul chitantelor ca nu se stie niciodata...
De cateva luni, de cand societatea respectiva a schimbat contabilul, in locul chitantei de mana apare o Dispozitie de plata.
In contractul de inchiriere scrie ca "plata utilitatilor cade in sarcina chiriasului"; si daca de la Administratie puteam lua (teoretic) o chitanta pe numele chiriasului, de la ceilalti furnizori de utilitati (electicitate, telefon, cablu, etc.) nu aveam cum obtine o chitanta pe numele lui. Asa ca am ajuns la un compromis si de 3 ani nu avem nici o problema.
Da, este OK si asa. Practic in acte apare ca si cum plata ati realizat-o dumneavoastra si v-ati decontat ulterior cu firma.

Alte discuții în legătură

Plata intretinere bloc carmen bodeanu carmen bodeanu Buna ziua, As dori sa-mi spuneti si mie pe numele cui trebuie facuta chitanta care atesta plata intretinerii la bloc,in conditiile in care locatarul nu este ... (vezi toată discuția)
Tarati intr-un proces cu asociatia de proprietari gabriela68ful gabriela68ful Nu imi dau seama ce se intampla cu justitia, cum se pot face atatea faradelegi si ilegalitati ? Pe scurt, am inchiriat un apartament cu un coleg de servici pe ... (vezi toată discuția)
Chitanta as. de proprietari Wal99 Wal99 Asociatia de Proprietari refuza sa elibereze chitanta de plata contributiilor la intretinere pe numele firmei. Societatea inchiriaza de la proprietar un garaj ... (vezi toată discuția)