avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune parti sociale

Cumpar 4 parti sociale a cate 100.000 lei la o firma cu capital minim (2 milioane),
respectiv 20%, si in acelasi timp preiau si functia de administrator.
S-a intocmit un contract de cesiune si revocare administrator vechi / numire administrator nou.
(un singur act - o singura pagina).
Intelegerea a fost ca eu sa achit costurile.

La final avocatul imi solicta 8.000.000 lei.
Astfel: 4.000.000 taxe legale / 4.000.000 onorariu.
Este corect?
Atat de scump o pagina?
Cel mai recent răspuns: didi67 , utilizator 05:43, 20 Decembrie 2005
În principiu, pentru a înregistra la Registrul Comerţului menţiunea, privind modificarea actelor constitutive ale societăţii, conform celor precizate de dvs., ar trebui întocmite:
1. Hotarâre AGA privind cesiunea de părţi sociale, schimbarea structurii participarii asociaţilor la capitalul social, ca urmare a cesuinii, revocarea adminsitratorului şi numirea noului administrator,
2. Contractul de cesiune d epărţi sociale,
3. Declaraţia noului adminsitrator privind îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege pentru deţinerea calităţii de asociat şi administrator, eventual şi specimenul de semnătură (dacă menţiunea se depune la mai târziu de 15 zile de la AGA),
4. Act adiţional care să cuprindă cele hotărâte în AGA, eventual şi actul cosntitutiv actualizat.

Pentru aceste modificări, taxele de înregistrare la Registrul Comerţului a menţiunilor precitate anterior, pot varia de la 2,5 - 3,5 milioane lei (apr. 1,2 mil. modificarea elementelor - capital, structură capital, participare la profit şi pierderi, administrator, apr. 1 mil. publicarea actului adiţional - până în 32 de rânduri, arp. 0,4 mil. taxa de timbru, apr. 0,1 copii ale registrului, arp. 0,2 fond lichidare 10% ..... etc.). Deci suma de 4 mil, reprezentând taxe legale este aparent justificată.

Cu privire la onorariu, pentru comparaţie vă exemplific taxele percepute (conform Legii) de birourile de asistenta ale oficiilor registrului comertului pentru aceste operaţiuni:
- Redactarea declaratiei pe propria raspundere a fondatorilor, administratorilor, imputernicitilor sucursalelor si a cenzorilor ca indeplinesc conditiile prevazute de lege - 30.000 lei
- Redactarea actului aditional sau, dupa caz, a hotararii adunarii generale a membrilor sau asociatilor ori actionarilor, a deciziei consiliului de administratie/asociatului unic privind modificari ale actului constitutiv referitoare la:
-- administratori si/sau cenzori - 420.000 lei,
-- alte elemente ale actului constitutiv (nume, domiciliu, participare la profit si pierderi, suspendare sau reluare activitate etc.) - 420.000 lei,
-- primirea, retragerea de membri sau asociati - 420.000 lei
- Darea de data certa pentru actele redactate de serviciile de asistenta - 120.000 lei,
- Depunerea cererii de inregistrare si a documentelor insotitoare la Biroul unic din cadrul oficiului registrului comertului de pe langa tribunal pentru inregistrare - 120.000 lei.

Sper ca elementele precizate anterior să vă edifice asupra cheltuielilor pe care le-aţi făcut sau urmează să le faceţi şi să acţionaţi în consecinţă.






Mai mult decât atât, de la adresa [ link extern ] >
daca nu stii ca preturile se negociaza anticipat stai acasa si nu mai povesti si la altii cat de fraier ai fost. Dai idei.
La un consilier juridic te ajungea maxim 300 lei RON
Dar fudulia si prostia se platesc.
nu cred ca limbajul folosit de colegul nostru este unul potrivit pentru aceste discutii, asa ca il rog frumos, daca nu are nimic "interesant" de adaugat acestui subiect, sa se abtina de la a mai face comentarii.
Ca limbajul tau o fi mai academichttp:[:))]

Alte discuții în legătură

Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)
Cesiune actiuni - titlu gratuit, formalitati la onrc Silvia Dumitru Silvia Dumitru Actionarul majoritar al unui SA (pers fizica),cesioneaza cu titlu gratuit actiunile unei alte persoane fizice.S-a intocmit contract cesiune la notariat. Ce ... (vezi toată discuția)
Schimbare asociat unic si administrator la srl tudor84 tudor84 buna ziua.sunt asociat unic si administrator al unui srl-d si doresc sa predau ambele functii altei persoane deoarece nu pot lua indemnizatia pt cresterea ... (vezi toată discuția)