adriantot a scris:
Convocati adunarea generala . Alegeti un presedinte, un comitet, comisie de cenzori. Noua conducere poate angaja alt administrator sau poate lucra cu acelasi administrator. Poate angaja o expertiza financiar-contabila .
Fara presedinte nu puteti institui privilegiu imobiliar pe apartamentul nimanui. Presedintele poate formula plangere penala, poate actiona in instanta, etc.
Incepeti cu inceputul : ORGANIZATI-VA !
ne-am organizat. In functia de Presedinte e fostul Vice si incercam sa recuperam suma delapidata de la fostul Admin. FAmilia acestuia a pus apartam. in vanzare si promite sa achite suma - destul de mare 100.000 ron reprez. facturi neachitate RADET si REBU.
- ideea e ca pentru a recupera pierderea el vinde apartamentul detinut in copropietate.
- A venit un cumparator prin progr. Prima casa si au semnat precontract si acum dosarul a trecut de banca si se afla la Fondul de garantare.
- Noi vrem sa fim sigur ca recuperam banii, asa ca asociatia vrea sa deschida cont la banca resp. (nu stim sigur numele bancii) apoi sa semnam un contract in care in momentul aprobarii dosarului de catre banca banii sa intre in contul asociatiei (suma furata) se numeste contract escrow: partile sunt Asociatia de Propietari (pagubiti), BANCA, Vanzatorul.
- Asociatia vrea sa aiba garantia ca la aprobarea dosarului de catre banca in contul asociatiei vor intra banii datorati de Vanzator adica banii furati...prin neachitarea facturilor la RADET si REBU...
- Daca partile sunt de acord (asociatia si vanzatorul - fostul Admin)….BANCA ce parere ar avea? am sunat la o alta banca si de-acolo ne-au spus ca orice litigiu ar apare va dauna dosarului depus de Cumparator si Banca nu va aproba. In acest caz nici noi nu vom avea platite datoriile....
Este important sa se aprobe dosarul de vanzaare altfel nu putem recupera banii...insa ar fi bine sa avem garantii...
Daca instituim privilegiu imobiliar cf. Art. 26 din HG1588 nu cumva riscam sa nu se aprobe dosarul la banca?
Multumesc anticipat pt. ajutor.