cermak gruianu a scris:
Buna dimineata,
Este indicat sa solicitati organelor de cercetare si urmarire penala instituirea unui sechestru ( art.163-170 Cod. proc.penala) pe "bunurile mobile/imobile" ale administratorului, pentru a va "conserva un eventual drept de creanta" (garantarea executarii pedepsei) si astfel probabil recupera o parte din prejudiciu.
Nu va asteptati insa ca recuperarea prejudiciului sa se efectueze intr-un timp scurt.
Daca ati formulat plangere penala, orice actiune in civil se va suspenda pana la solutionarea plangerii penale, ca sa nu mai amintesc de timbrajul la valoarea pretentiilor solicitate, in civil, (acest aspect nefiind in avantajul dvs.), comparativ cu latura penala a cauzei, unde nu exista aceste taxe.
Daca asociatia dvs. inregistreaza "datorii" catre furnizorii de utilitati este indicat sa gasiti solutii de plata a acestor datorii (reesalonari/amanari, de exemplu), din surse proprii, solicitand si sprijinul Primariei in acest sens.
Multumesc. am cerut "organelor de ancheta" instituirea sechestrului, insa mi-au recomandat ca fiind mai rapid: instituirea privilegiului imobiliar de catre Presedinte.
In alta ordine de idei: nu am deschis proces civil, dealtfel nici nu era avantajos.
Am sa insist la Primarie am de la ei o adresa de raspuns la demersurile noastre dar nu ne spriina si ne indruma la politie, declinandu-si competenta. Insa macar sa ne sprijine in relatia cu vechiul comitet executiv si sa clarifice situatia cu demisia depusa de presedinte la Primaria S.4!
Numai bine. Cu stima.